Ιωάννινα: Νύχτα με ερπυστριοφόρο στην Κατάρα .....για το σήμα στο κινητό [φωτό]

 

                                                                      
                                                                Λίγο πριν ξεκινήσει η ανάβαση 
Ο χειμώνας  στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων έχει ξεκινήσει και οι πρώτες χιονοπτώσεις έκαναν   ήδη την εμφάνισή τους .

Εδικότερα ,ο ορεινός όγκος της Κατάρας άρχισε να δείχνει το σκληρό του πρόσωπο στους τεχνικούς  της κινητής τηλεφωνίας   αφού οι χιονοπτώσεις καθιστούν την ανάβαση στους σταθμούς  βάσης  εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση .




                                                                  Ανεβαίνοντας στον σταθμό βάσης 

Μία τέτοια υπόθεση κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου τεχνικοί από τα Γιάννενα καθώς μία βλάβη σε σταθμό κινητής τηλεφωνίας   στην Κατάρα έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα αφού ο εν λόγω σταθμός  αποτελεί κομβικό σημείο που καλύπτει πολύ μεγάλη περιοχή .

Η προσπάθεια προσέγγισης ξεκίνησε από το μεσημέρι με τους τεχνικούς να καταφέρνουν να ανέβουν μέχρι σε ένα σημείο  που ήταν όμως  πολύ μακριά από το σημείο που βρίσκεται η κεραία ,περίπου στα 10 χιλιόμετρα .

Το χιόνι που είχε πέσει ήταν παγωμένο και ήταν αδύνατο να συνεχίσουν την πορεία τους με ασφάλεια .

Έτσι στήθηκε μία επιχείρηση που ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 06.00 το πρωί .


Για να καταφέρουν οι τεχνικοί να ανέβουν στον σταθμό βάσης επιστρατεύτηκε ερπυστριοόφο όχημα που έφτασε στα Γιάννενα  από την Κατερίνη .

Οι τεχνικοί επιβιβάστηκαν σε αυτό και ξεκίνησε η ανάβασή τους στο  πλέον δύσκολο σημείο του ορεινού όγκου  του νομού Ιωαννίνων .

Το μόνο θετικό  ,όπως είπαν στο epirus-tv-news.gr  ήταν πως δεν επικρατούσε ομίχλη κάτι που είναι σύνηθες  και  θα δυσκόλευε αλλά και θα καθυστερούσε  ακόμα περισσότερο την ανάβαση .


"Το βουνό δεν χωρά απερισκεψίες και παρακινδυνευμένες αποφάσεις για μετακινήσεις .Η Κατάρα όσες φορές έχει χρειαστεί να ανέβουμε για κάποια βλάβη το χειμώνα επιβεβαιώνει το όνομά της ...Η   φύση της δουλειάς μας  όμως είναι τέτοια που δεν σταματά καμία εποχή του χρόνου ,καμία μέρα ,καμία νύχτα .Οι συνδρομητές εξαρτώνται από τη δική μας δουλειά που πρέπει να την κάνουμε με όποιες συνθήκες και αν επικρατούν   ώστε να μην λείψει το σήμα από το κινητό κανενός .Και αν αυτό για τον κόσμο  μπορεί να θεωρείται απλή υπόθεση κάποιες φορές  δεν είναι .Η δική μας δουλειά όμως  είναι   να βρίσκουμε λύση ακόμη και στις  πλέον  δύσκολες περιπτώσεις .  Στη συγκεκριμένη περίπτωση της Κατάρας μπορεί  η προσπάθεια ανάβασης να κράτησε όλη τη  νύχτα υπό εξαιρετικά  αντίξοες συνθήκες ,αυτό όμως  που μένει  στο τέλος  σε όλους εμάς τους τεχνικούς με την αποκατάσταση της βλάβης είναι  η ικανοποίηση πως  δεν απογοητεύσαμε τους πολίτες που εξαρτώνται από τη δουλειά μας  και δεν χάθηκε το σήμα από κανένα κινητό .

Η Ήπειρος  και ιδιαίτερα ο νομός Ιωαννίνων έχει πολλά σημεία στα ορεινά που κάνουν την πρόσβαση στους σταθμούς βάσης πολύ δύσκολη  αφού οι δρόμοι που οδηγούν στις κεραίες γίνονται αδιάβατοι ,γι αυτό και επιστρατεύτηκε  την Τετάρτη   το ερπυστιοφόρο όχημα .Από τα πιο δύσκολα   της  συγκεκριμένης βραδιάς ήταν  και η πτώση μεγάλων   στρωμάτων πάγου που είχαν καλύψει τα κάτοπτρα και τα πάνελ του συγκεκριμένου σταθμού και έπεφταν από μεγάλο ύψος με δύναμη στο έδαφος .Ευτυχώς όλα πήγαν καλά .Τουλάχιστον δεν χρειάστηκε αυτή τη φορά να διανύσουμε  κάποια απόσταση με τα πόδια  σε υψόμετρο πάνω από 1600 μέτρα ,αφού υπήρχε το ερπυστριοφόρο  όχημα .Η ολονύχτια αυτή επιχείρηση για το σήμα στο κινητό  τηλέφωνο ήταν  για  εμάς  μία ακόμα μέρα της δουλειάς μας   και θα το  κάνουμε ξανά  και πάλι για οποιαδήποτε  αποκατάσταση οποιασδήποτε βλάβης όσο μακριά και αν είναι και όσο δύσκολη και αν είναι η πρόσβασή μας  . "ανέφερε στο epirus-tv-news.gr   ένας από τους τεχνικούς που συμμετείχαν στην ανάβαση στην Κατάρα .

                                                                    Στον σταθμό βάσης για την αποκατάσταση της βλάβης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]