Υπογραφή σύμβασης για τα έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του δικτύου του ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου
Υπογράφτηκε σήμερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά και τους κ. Κωνσταντίνο Κωσταβασίλη και Γεράσιμο Κατσέλη, εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας «Κ/Ξ Κ. ΚΩΣΤΑΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. - ΤΕ.ΚΑΤ. ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», η σύμβαση κατασκευής του έργου: «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του δικτύου του ΤΟΕΒ ζώνης Αράχθου», προϋπολογισμού 1.561.391,36 € (με Φ.Π.Α.)

Το έργο αφορά την βελτίωση τμημάτων του αρδευτικού δικτύου πεδιάδας Άρτας, το οποίο έχει υποστεί ζημιές-βλάβες από της αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται η κατασκευή επενδεδυμένων με σκυρόδεμα διωρύγων στις θέσεις των υπαρχουσών διωρύγων Δ1, Δ2, Δ3 Ζώνης Αράχθου.

Στις εν λόγω διώρυγες εκτός των εργασιών επένδυσης θα γίνουν, όπου απαιτείται, ορισμένα πρόσθετα τεχνικά έργα, όπως γέφυρες σε διακλαδώσεις αγροτικών δρόμων, καθώς και ρουφράκτες για την διανομή του νερού στις δευτερεύουσες διώρυγες, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και όπου προϋπήρχαν και χρήζουν αντικατάστασης λόγω φθοράς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη κατασκευής του έργου και τόνισε ότι η επιλογή των τμημάτων των διωρύγων που θα επενδυθούν έγινε με κριτήριο τη δυνατότητα ενσωμάτωσης αυτών των διωρύγων σε μελλοντικά νέα αρδευτικά έργα της Πεδιάδας Άρτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]