Αστυνομικός έσωσε με ΚΑΡΠΑ βρέφος μέσα σε περιπολικό

 


Στην επιχείρηση διάσωσης ήταν ο αστυνομικός και ο παππούς του βρέφους.

Γέφυρα ζωής για να σωθεί ένα βρέφος 35 ημερών. Ένα δώρο ζωής από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης σε μία οικογένεια στην Αθήνα.


Συγκεκριμένα, στην Κοκκινιά χθες περίπου στις 11 η ώρα το πρωί το βρέφος έδειξε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον, έτσι η μητέρα του παιδιού ενημέρωσε αμέσως το ΕΚΑΒ και πήρε τηλέφωνο και την Άμεση Δράση.


Το περιπολικό έφθασε μέσα σε ενάμιση λεπτό στο σπίτι όπου ήταν το βρέφος και μαζί με την μητέρα μέσα σε 8 λεπτά βρέθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων. Ωστόσο κατά την διάρκεια της μεταφοράς του βρέφους, το 35 ημερών μωρό φαίνεται να έπαθε ανακοπή.


Τότε, ο αστυνομικός συνοδός πήρε το μωρό κι άρχισε να του κάνει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για 45 δευτερόλεπτα. Το μωρό μετά το «φιλί ζωής» από τον αστυνομικό άρχισε να κλαίει και να δίνει σημάδια ζωής ξανά.


Ο παππούς του παιδιού μίλησε στην Κοινωνία ώρα Mega και περιέγραψε: «Μας πήρε τηλέφωνο η κόρη μου κατά της εντεκάμιση το πρωί να πάμε από το σπίτι γιατί το μωρό ήταν άρρωστο. Πήγαμε με την γυναίκα μου εκεί και το παιδί ανέπνεε βαριά. Κάποια στιγμή παίρνω αγκαλιά το παιδί και βλέπω ότι δεν παίρνει ανάσα και δεν χτυπάει η καρδούλα του. Σε ένα λεπτό ήρθε το περιπολικό μαζί με τις μηχανές ΔΙΑΣ. Βάλαμε το παιδί μέσα στο περιπολικό. Το παιδί πραγματικά είχε «φύγει». Από την στιγμή που ξεκινήσαμε με το περιπολικό το μωρό είχε μελανιάσει, αμέσως ο συνοδός αστυνομικός άρπαξε το μωρό από την αγκαλιά της κόρης μου κι άρχισε να του κάνει τεχνητή αναπνοή και να του δίνει το φιλί της ζωής, με αποτέλεσμα το βρέφος να ανταποκριθεί μετά από 45 δευτερόλεπτα».


Στο νοσοκομείο «Παίδων» οι ιατροί επιβεβαίωσαν ότι η ΚΑΡΠΑ που εφάρμοσε ο αστυνομικός στο 35 ημερών βρέφος ήταν η κίνηση που του έσωσε την ζωή. Αυτή την στιγμή το μωρό βρίσκεται στην μονάδα αυξημένης φροντίδας με οξυγόνο και αντιβίωση κι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]