ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Τώρα οι δήμαρχοι ζητούν και παραμονή των ήδη υπαρχόντων ατόμων της οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας

 


Μετά τους συμβασιούχους covid,που ακόμα και ο υπουργός Εσωτερικών , Μάκης Βορίδης έχει καταγγείλει ότι προσέλαβαν ημετέρους , τώρα οι δήμαρχοι ενόψει των δημοτικών εκλογών , οι οποίες θα διεξαχθούν σε 10 μήνες, απαιτούν να παραταθεί και η παραμονή των όσων έχουν ήδη επιλεγεί και εργάζονται στους δήμους , με το πρόγραμμα οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας.

Το ” χορό” στο θέμα αυτό άνοιξε πρώτος ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, που ήδη απέστειλε σχετική επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς (Εργασίας, Εσωτερικών), την οποία κοινοποίησε επίσης στους βουλευτές της περιοχής του.

Ο κ. Σταμούλης επικαλείται μάλιστα “χρόνια υποστελέχωση” του Δήμου του , όταν από το πλέον επίσημο βήμα , εκείνο του Κοινοβουλίου , ο αρμόδιος υπουργός , κ. Βορίδης , παρουσίασε στοιχεία , σύμφωνα με τα οποία ισχυρίστηκε ότι στους δήμους έχουν γίνει οι περισσότερες μετά το 2010 προλήψεις στους ΟΤΑ.

Αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του, ο δήμαρχος:

«Σας γνωρίζουμε ότι στο Δήμο έχουν προσληφθεί άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στο πλαίσιο της οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας, τα οποία καλύπτουν σημαντικές και επιτακτικές ανάγκες του Δήμου.

Το πρόγραμμα αυτό λήγει τέλος Ιανουαρίου 2023 και με δεδομένη την σοβαρή υποστελέχωση του Δήμου, η αποχώρηση των υπόψη υπαλλήλων θα δημιουργήσει σοβαραρότατα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου και κατ’ επέκταση στις προς τους πολίτες προσφερόμενες υπηρεσίες.

Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε, όπως παραταθεί το πρόγραμμα της οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας και παράλληλα δοθεί η δυνατότητα στο Δήμο, να προσλάβει άτομα, που θα καλύψουν τις ανάγκες, που έχουν προκύψει από την σταδιακή αποχώρηση δεκάδων υπαλλήλων χωρίς την αναπλήρωσή τους.»

news-ta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]