ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ιωάννινα:Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείαςΗ σύμβαση για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων υπογράφηκε σήμερα από τον ανάδοχο του έργου. Όπως έχει γίνει γνωστό οι εργασίες θα ξεκινήσουν τις πρώτες ημέρες του νέου έτους και με την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται στα 5,2 εκατομμύρια ευρώ και προέρχονται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». 

Ο Δήμος αξιοποίησε τα σχέδια που είχαν βραβευθεί μετά τον πανελλήνιο διαγωνισμό, τα οποία προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα, όπως είναι η κατασκευή του κόμβου.

Το πράσινο και  το στοιχείο του νερού έχουν εμπλουτιστεί, ο χώρος της πλατείας ενοποιείται με το πάρκο Κ. Μπέγκα ενώ παράλληλα δημιουργούνται οι συνθήκες για μελλοντικές παρεμβάσεις ενοποίησης όλων των χώρων του κέντρου.

Οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Πύρρου χωρίζονται στις ακόλουθες βασικές ενότητες:

Α. Στις κύριες εργασίες ανάπλασης, που αναφέρονται στην ανακατασκευή του δαπέδου της πλατείας και επιπρόσθετα στο πεζοδρόμιο που κυκλώνει το χώρο της Όασης και φτάνει μέχρι την είσοδο του υπόγειου παρκινγκ στην προέκταση της οδού Πυρσινέλλα.


Β. Στην κατασκευή της μεταλλικής διώροφης στοάς στο ανατολικό άκρο της πλατείας.

Γ. Στην ανακατασκευή των απολήξεων των κλιμακοστασίων του υπόγειου πάρκινγκ.

Δ. Στην κατασκευή νέου κλιμακοστασίου ένωσης της πλατείας με τη συμβολή των οδών Θεοδωρίδη, Τσιρογιάννη και Μπιζανίου στο νοτιοανατολικό άκρο της

Ε. Στις εργασίες εξοπλισμού της πλατείας με κατασκευές όπως το μεγάλο μαρμάρινο καθιστικό, τα υπόλοιπα καθιστικά και το υδάτινο κοίλο στο κέντρο της.

ΣΤ. Στις εργασίες για την ένωση της πλατείας με το Πάρκο Κ. Μπέγκα.

Όπως προβλέπεται από τη μελέτη ο χώρος πλακοστρώνεται με κυβόλιθο γκρι χρώματος, οι φυτεύσεις ενισχύονται, τοποθετούνται ιδιαίτεροι φωτισμοί ενώ κυρίαρχο στοιχείο είναι η υδάτινη επιφάνεια που δημιουργείται και θα λειτουργεί τόσο ως στοιχείο βιωματικής προσέγγισης αλλά και ως διακοσμητικό στοιχείο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]