ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων


 Αγαπητοί γονείς

Ως Ένωση Γονέων, εκφράζουμε την οργή μας για το τραγικό συμβάν και τον άδικο χαμό του μαθητή εντός της σχολικής μονάδας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Εδώ και χρόνια δεν έχουμε πάψει, τόσο στις Σχολικές Επιτροπές και τη ΔΕΠ του Δήμου Ιωαννιτών, όσο και στις εκάστοτε δράσεις μας / δημόσιες τοποθετήσεις μας, να  αναδεικνύουμε διαρκώς την άθλια κατάσταση των  σχολικών  υποδομών, ως αποτέλεσμα των πολιτικών υποχρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών και της Εκπαίδευσης συνολικά.  Αυτή  η υποχρηματοδότηση η οποία λαμβάνει χώρα όλα τα τελευταία χρόνια , από όλες τις κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με την ομολογία  του ίδιου του Δημάρχου ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του εργοταξίου του Δήμου Ιωαννιτών αδυνατούν  να υποστηρίξουν  τις σχολικές μονάδες , λόγω έλλειψης προσωπικού, δημιουργούν  μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση  στις σχολικές μονάδες. Έτσι  «ατυχήματα» σαν αυτό των Σερρών μπορούν ανά πάσα στιγμή να συμβούν και εδώ. Να θυμίσουμε μόνο την ανάφλεξη του καυστήρα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, πριν λίγα χρόνια που από «θαύμα» δεν κατέληξε τότε σε ένα ακόμη δράμα . Ως πότε όμως θα στηριζόμαστε σε «θαύματα»;  Θέλουμε τα παιδιά μας να επιστρέφουν από το σχολείο όπως τα στέλνουμε: Σώα και αρτιμελή. Το να στέλνεις το παιδί σου στο σχολείο και να μην ξέρεις αν θα επιστρέψει σώο είναι εγκληματικό και ανεπίτρεπτο για την εποχή μας.

Λαμβάνοντας, υπόψη τα παραπάνω, αλλά και όλα τα υπόλοιπα θέματα που έχουν οι σχολικές κοινότητες και έχουμε τοποθετηθεί το τελευταίο διάστημα ως Ένωση, καλούμε σε Γενική Συνέλευση τους αντιπροσώπους - εκλέκτορες της  Ένωσης Γονέων και τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών,  σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 12/12/2022 και ώρα 7:00μμ στο χώρο του 9ου  Δημοτικού & 2ου Ειδικού  Δημοτικού Σχολείου στο Κάστρο.

Καλούμε να παραστούν στη Γ.Σ. εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας (ΣΕΠΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) για την συζήτηση των δράσεων που αφορούν την ασφάλεια των σχολικών μονάδων και την διερεύνηση κοινών δράσεων στην κατεύθυνση αυτή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]