Αποτελέσματα εκλογών στο Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών νομού ΙωαννίνωνΟλοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων σε Ομοσπονδία και Εργατικό Κέντρο στο Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών νομού Ιωαννίνων, με σοβαρή αύξηση της συμμετοχής των εργατών του κλάδου.

Η αύξηση κατά 35,5% της συμμετοχής των μελών του συνδικάτου στις αρχαιρεσίες, αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για την αύξηση του βαθμού οργάνωσης των εργατών στις μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής, παρακαταθήκη στην προσπάθειά μας να μετρήσουμε βήματα στη συγκρότηση επιχειρησιακών σωματείων. 

Επίσης η αύξηση της συμμετοχής είναι αποτέλεσμα του σταθερού προσανατολισμού του συνδικάτου στη στήριξη των μελών του μέσα στους χώρους δουλειάς όλο το προηγούμενο διάστημα, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας. 

Χαιρετίζουμε την συμμετοχή δεκάδων νέων μελών από τα μεγάλα εργοστάσια του νομου, που με την απόφασή τους να ενταχθούν στο συνδικάτο και να συμμετέχουν στις ζωντανές διαδικασίες του, δίνουν στην πράξη μαχητική απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Επιπλέον χαιρετίζουμε για ακόμη μία φορά τη μαζική συμμετοχή δεκάδων μεταναστών από τα  πτηνοσφαγεία της περιοχής ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους στο συνδικάτο, στον ενωτικό αγώνα ελλήνων και μεταναστών εργατών για αυξήσεις στους μισθούς, βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Η συντριπτική υπερψήφιση των ταξικών δυνάμεων του συνδικάτου αποτελεί ξεκάθαρη εντολή των εργατών να ενταθούν οι προσπάθειες για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος χωρίς καμία συνδιαλλαγή με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. Η εργατική τάξη μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων στον αγώνα για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα ανατρέποντας στην πράξη την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων και των κατευθύνσεων της ΕΕ.    

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών

Για διοικητικό συμβούλιο ψήφισαν: 275 (2019: 203)

Για αντιπροσώπους σε εργατικό κέντρο και ομοσπονδία ψήφισαν: 267 (2019: 197)

Για το διοικητικό συμβούλιο η «Αγωνιστική Συσπείρωση» έλαβε 262 (2019: 203). Καταλαμβάνει και τις 5 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου. (2019: 5 έδρες)

Για εργατικό κέντρο και ομοσπονδία η «Αγωνιστική Συσπείρωση» έλαβε 251 ψήφους (2019: 197) και εκλεγεί 5 αντιπροσώπους για εργατικό κέντρο και 4 για ομοσπονδία.

Η «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα» για Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε 5 ψήφους και για εργατικό κέντρο και για την ομοσπονδία. 

Η «Ταξική Πορεία - Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» για διοικητικό συμβούλιο έλαβε 4 ψήφους και για εργατικό κέντρο και για την ομοσπονδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]