Ιωάννινα: Σκαλωσιές .....καταργούν πεζοδρόμιο .....


Η τοποθέτηση σκαλωσιών για τη διενέργεια εργασιών σε διάφορα κτήρια είτε δημόσια είτε ιδιωτικά   σαφώς και δεν είναι κάτι που δεν  έχουμε ξαναδεί .
Ωστόσο όταν οι σκαλωσιές καταργούν τη χρήση πεζοδρομίου και μάλιστα σε κεντρική οδό της πόλης με αυξημένη κίνηση εκεί η επίσπευση των εργασιών κρίνεται επιβεβλημένη .
'Εχοντας περάσει αρκετές φορές από το συγκεκριμένο   κομβικό σημείο επί της Δαγκλή  διαπιστώσαμε πως ηλικιωμένοι ,παιδιά    αλλά και μητέρες με παιδιά στο καρότσι αφού δεν μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους με ασφάλεια στο πεζοδρόμιο αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα .Σε ένα σημείο   μάλιστα  που κατεβαίνουν οχήματα και από τη Δαγκλή αλλά εισέρχονται και αυτοκίνητα που κινούνται επί της Χαριλάου Τρικούπη .
Ιδιαίτερα  δε  τις ώρες αιχμής ο όγκος των πεζών που κατεβαίνουν στο οδόστρωμα είναι μεγάλος . Και δεν μιλάμε για ένα στενό   της πόλης να πεις  ,εντάξει μικρό το κακό ,αλλά   για έναν κεντρικότατο δρόμο  αυξημένης  διέλευσης   γι αυτό  και  απαιτείται αυξημένη προσοχή  και από τους πεζούς αλλά και από τους οδηγούς για την αποφυγή ατυχήματος .
Κάποιος παλιότερα είχε πει πως ο σχεδιασμός των πόλεων πρέπει να είναι "συγχωρητικός"ώστε οτιδήποτε αφορά στους δρόμους ,στον σχεδιασμό αλλά  και σε παρεμβάσεις εντός μίας  πόλης να μπορεί να συγχωρήσει κάποιο ανθρώπινο λάθος είτε του πεζού είτε του οδηγού ....
Ελπίζουμε η άδεια για την  κατάληψη κοινόχρηστου χώρου   στην προκειμένη περίπτωση πεζοδρομίου να αφορά σύντομο χρονικό διάστημα και οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί το  γρηγορότερο   ώστε  να   μην χρειαστεί να   "συγχωρεθεί" κάποιο λάθος είτε  κάποιου οδηγού είτε κάποιου  πεζού που κινείται  αναγκαστικά στο οδόστρωμα....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]