ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τα νοικοκυριά πληρώνουν 8 δις. € για νοσοκομειακά έξοδα από την τσέπη τους και ασφάλιστρα για νοσοκομειακές καλύψεις μόνο 271 εκατ. €!

 

Γράφει ο Κώστας Παπαϊωάννου 


Δείτε το λόγο που τα νοσοκομειακά θα συνεχίσουν να κρατούν καλά, αν εκπαιδεύσουμε σύγχρονα, διεπιστημονικά και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και την ισχύουσα νομοθεσία τους ασφαλιστικούς πράκτορες!


Πάνω από 19% η αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης των νοικοκυριών για δαπάνες υγείας, σε σχέση με την κατά 37% μείωση των συνολικών δαπανών τους! Τα νοικοκυριά κάνουν έξοδα για την κάλυψη των νοσοκομειακών δαπανών τους της τάξης των 8 δις €, ενώ πληρώνουν ασφάλιστρα για νοσοκομειακές καλύψεις μόνο 271,4 εκατ. €!!! Τα ασφάλιστρα υγείας αναλογούν μόνο στο 3,5-4% των συνολικών δαπανών υγείας!


Τα πανεπιστήμια, εκτός από το μεταλαμπαδεύουν γνώσεις στους φοιτητές τους και να τους μορφώνουν, μεταξύ άλλων έχουν σαν στόχο και να παράγουν νέες χρήσιμες γνώσεις! Παράδειγμα γι’ αυτό είναι και τα μεταπτυχιακά προγράμματα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και οι μελέτες σημαντικών καθηγητών του, όπως ο κ. Γιάννης Υφαντόπουλος. Δείτε εδώ 


Η σύγχρονη και σύμφωνη με το νόμο εκπαίδευση των ασφαλιστικών πρακτόρων απαιτεί την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων επίσημων επιστημονικών στοιχείων και δεδομένων!


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ, οι πωλήσεις των νοσοκομειακών του κλάδου 2 των Γενικών Ασφαλίσεων (που κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στην αύξηση των νοσοκομειακών καλύψεων), έχουν αυξηθεί κατά το πρώτο 9μηνο του 2022, κατά 10,1%, αν και η συνολική παραγωγή κατά το Σεπτέμβρη του 2022 έχει μειωθεί κατά 2,5%.

Συμπερασματικά, ο κλάδος 2 Ασφάλισης ασθενειών, είναι από τους περισσότερο αναπτυσσόμενους κλάδους, παρόλη την οικονομική συγκυρία!


Είναι όμως αρκετή η αύξηση του κλάδου στο 9μηνο κατά 10,1% και καλύπτει στ’ αλήθεια τις ανάγκες και τα ασφαλιστικά κενά των νοικοκυριών που χρειάζονται τις νοσοκομειακές υπηρεσίες και γενικότερα τις υπηρεσίες υγείας, που παρέχουν οι ασφαλιστικές εταιρίες;

Όχι, όχι και πάλι όχι!


Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σε εκδήλωση του University of Athens ΜΒΑ στη διοίκηση υπηρεσιών Υγείας, ο καθηγητής του ΜΒΑ κ. Γιάννης Υφαντόπουλος, οι δαπάνες των νοικοκυριών για την υγεία έχουν αυξηθεί κατά 19% από το 2006 μέχρι σήμερα, σε αντίθεση με τη μείωση των συνολικών δαπανών των νοικοκυριών, που παρουσιάζουν ραγδαία πτώση! 


Το συντριπτικό ποσοστό αυτών των δαπανών των 8 δις. € για την υγεία, το πληρώνουν τα νοικοκυριά από την τσέπη τους! 


Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι ο κλάδος 2 Ασθένειες μπορεί μεν να εμφανίζει μια αύξηση κατά 10,1% το πρώτο 9μηνο το 2022, αλλά δεν παύει να διαχειρίζεται μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό (της τάξης των 271,4 εκατ. € σε ασφάλιστρα), σε σχέση με το ίδιο κόστος των νοσοκομειακών εξόδων των νοικοκυριών που τα επιβαρύνονται τα ίδια, που φτάνει τα 8 δις. € (!!!) και το οποίο μέσα στα τελευταία 15 χρόνια έχει αυξηθεί πάνω από 19% (σε σχέση με τη συνολική μείωση των δαπανών τους κατά 37%). Πιστεύω ότι ο κλάδος ασφάλισης και κάλυψης νοσοκομειακών παροχών των πελατών και των υποψηφίων πελατών μας, έχει να γνωρίσει (και πρέπει να γνωρίσει!) στο εγγύς μέλλον, σημαντική ανάπτυξη!


Το χρωστάμε στους πελάτες μας και τους υποψήφιους πελάτες μας, το χρωστάμε στους εαυτούς μας και το μόνο που επιβάλλεται να γίνει σύντομα, είναι σύγχρονη, συστηματική και ΠΛΗΡΗΣ εκπαίδευση (σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία) στα δίκτυα πωλήσεών μας, για να μπορέσουμε να καλύψουμε ξεκάθαρα και καλύτερα τους πελάτες μας και όχι να τα πληρώνουν από την τσέπη τους! Για τα 8 δις. € νοσοκομειακά έξοδα που έκαναν τα νοικοκυριά, πλήρωναν ασφάλιστρα μόνο 271,4 εκατ. € !!! Δηλαδή κάλυψαν ασφαλιστικά μόνο το 3,5% των συνολικών εξόδων τους! 


Τονίζω ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχουν διαθέσιμα πολύ περισσότερα και λεπτομερή δεδομένα (όπως για παράδειγμα οι κατά κεφαλήν δαπάνες υγείας στην Ελλάδα και τον ΟΟΣΑ κ.α.), που μπορούν να συμβάλουν στην άρτια, σύγχρονη, πλήρη και επιστημονική εκπαίδευση των ασφαλιστικών πρακτόρων! 


Τώρα είναι η εποχή για την αξιοποίηση της εμπειρίας και των γνώσεων των ασφαλιστικών πρακτόρων και η εποχή της νέας σύγχρονης  και διεπιστημονικής εκπαίδευσής τους, για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς! 


Ποιος είναι ο Κώστας Παπαϊωάννου

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ασφαλιστικών γνωστικών αντικειμένων, με πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία.  

Έχει γράψει τα βιβλία «Επενδύσεις και Ασφάλιση», εκδόσεις Σπύρου 2021, που αφορά τις πιστοποιήσεις της ΤτΕ στα προϊόντα Unit Linked και «Ασφαλιστικοί Πράκτορες», Εκδόσεις Σπύρου 2022, που αφορά τις υποχρεωτικές γνώσεις και τις πιστοποιήσεις γνώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, από την Τράπεζα της Ελλάδος. Έχει επιπλέον συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων του ΕΙΑΣ και του ΕΤΙ. Είναι αρθρογράφος του Next Deal.

Συνεργάζεται ως ειδικός επιστήμονας, για ερευνητικούς και διδακτικούς σκοπούς με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και διδάσκει στο ΜΒΑ Τραπεζικής και Ασφαλιστικής Διοίκησης, καθώς και σε άλλα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΚΠΑ. Επιπλέον συνεργάζεται και διδάσκει στο ΕΙΑΣ και στο ΕΤΙ (Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο - ΕΕΤ), καθώς και σε άλλους εκπαιδευτικούς φορείς.

Έχει κάνει σπουδές οικονομικής κατεύθυνσης και μεταπτυχιακές σπουδές στα ασφαλιστικά. Έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις εκπαίδευσης, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες και τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά.

 nextdeal.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]