ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό: Πήρε πίσω το εργόσημο των 500 ευρώ μετά από 9 ολόκληρα χρόνια!

 


Ένα απίστευτο και... άκρως ελληνικό, γραφειοκρατικό περιστατικό περιέγραψε ο «Συνήγορος του Πολίτη», καθώς ένας πολίτης περίμενε... 9 ολόκληρα χρόνια για να πάρει πίσω το «συγκλονιστικό» ποσό των 500 ευρώ!

Πιο αναλυτικά  και όπως μεταδίδει το dikaiologitika.gr ,πολίτης είχε καταθέσει στη Δ/νση Γραμματείας της Διοίκησης του τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ τον Απρίλιο του 2013 αίτημα επιστροφής χρηματικής αξίας εργοσήμου (ποσού 500 ευρώ), του οποίου είχε λήξει η ισχύς χωρίς να εξαργυρωθεί.



Ο «Συνήγορος του Πολίτη» απευθύνθηκε αρχικά στην Διεύθυνση Ασφάλισης και Εσόδων του τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ , η οποία απάντησε τον Ιούλιο του 2014 ότι η επιστροφή του ποσού θα γίνει από το Υποκατάστημα του τόπου κατοικίας του εργοδότη, όταν ολοκληρωνόταν η διαδικασία ένταξης του εργοσήμου στο μηχανογραφικό σύστημα του Ο.Π.Σ./ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.


Η υπόθεση παρέμενε σε εκκρεμότητα, οπότε τον Οκτώβριο του 2016 ο Συνήγορος του Πολίτη υποστηρίζοντας ότι το θέμα θα έπρεπε να είχε ήδη λυθεί, - αφού είχε πλέον τροποποιηθεί καταλλήλως το λογισμικό.

Όμως, στις 9 Οκτωβρίου 2017, ο πολίτης ενημερώθηκε εγγράφως, ότι αν και συνέτρεχαν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις, η υπόθεσή του θα κρατείτο στην Υπηρεσία «έως ότου αποσαφηνιζόταν από την Διοίκηση του ΕΦΚΑ το θέμα της επιστροφής

εισφορών», ζήτημα όμως που είχε ήδη αποσαφηνιστεί.


Τον Μάρτιο του 2022, ο πολίτης και ο Συνήγορος, ενημερώθηκαν, ότι η υπόθεση, εννέα έτη μετά εκκρεμούσε ακόμη. Έτσι η Αρχή απευθύνθηκε στην αρμόδια Τοπική Διεύθυνση από την οποία έλαβε την απάντηση ότι η επιστροφή του ποσού κωλυόταν, για νεότερο λόγο και συγκεκριμένα επειδή, αιφνιδίως, προέκυψαν οφειλές του αναφερομένου, κάτι που ο ίδιος και εγγράφως αμφισβήτησε, με αποτέλεσμα οι οφειλές αυτές να διαγραφούν.


Τελικά, τον Αύγουστο 2022, και εννέα χρόνια μετά από την υποβολή της αίτησης, εκδόθηκε απόφαση επιστροφής του ποσού 500 ευρώ.

πηγή dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]