ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το πρόγραμμα παρακολούθησης των δυνητικών τοξικών μικροφυκών στον Αμβρακικό Κόλπο Πρέβεζας θα συνεχιστεί και το 2023


 Το πρόγραμμα παρακολούθησης των δυνητικών τοξικών μικροφυκών στον Αμβρακικό Κόλπο Πρέβεζας θα συνεχιστεί και το 2023

Υπεγράφη μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  και της Π.Ε  Πρέβεζας το πρόγραμμα “Παρακολούθηση δυνητικώς τοξικών μικροφυκών στον Αμβρακικό Κόλπο (Π.Ε Πρέβεζας) για την περίοδο 2022-2023.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας υγείας μέσω του εθνικού προγράμματος  επιτήρησης των ζωνών παραγωγής  και αλιείας δίθυρων μαλακίων, υλοποιώντας το πρόγραμμα παρακολούθησης θαλάσσιων τοξικών μικροφυκών στις ζώνες παραγωγής και αλιείας της Π.Ε Πρέβεζας.

Οι λήψεις δειγμάτων πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και αντίστοιχα ενημερώνονται πολίτες και αρχές   σε περίπτωση που  διαπιστωθεί αύξηση άνω των επιτρεπόμενων ορίων.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει αναπτύξει τεχνολογίες αιχμής στο αντικείμενο της παρακολούθησης μικροφυκών σε θαλάσσια οικοσυστήματα και συνεργάζεται με ΟΤΑ και  άλλους δημόσιους οργανισμού  σε θέματα δημόσιας υγείας αλλά και παρακολούθησης βιολογικών παραμέτρων,όπως σημειώνει σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]