ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Σε 10χρονη ο κερατοειδής της Έμμας – Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση, συγκινημένος ο γιατρός

 


Ένα παιδάκι μόλις 10 ετών από τη νότια Ελλάδα έλαβε το πρωί της Δευτέρας τον έναν κερατοειδή από την 21χρονη φοιτήτρια που παρασύρθηκε και εγκαταλήφθηκε από 26χρονο οδηγό αυτοκινήτου στην Καμάρα.

Το κοριτσάκι τραυματίστηκε στην ηλικία των 2,5 ετών και μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί σε μία μεταμόσχευση η οποία απέτυχε και συνολικά τρεις επεμβάσεις.


«Είχε επιτυχία η μεταμόσχευση. Ελπίζουμε για το καλύτερο», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και Διευθυντής του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδούς του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Νικόλαος Ζιάκας.

Ο ίδιος, με μεγάλη συγκίνηση αναφέρθηκε στη σημασία της δωρεάς οργάνων αλλά και στη γενναία απόφαση της οικογένειας της 21χρονης να προσφέρει ζωή σε άλλους ανθρώπους μέσα από τον χαμό του δικού τους παιδιού. «Όταν έχουμε έναν δότη τόσο νέο και μια οικογένεια παίρνει μια τέτοια απόφαση μέσα σε έναν χαμό να δωρίσει τα όργανα της 21χρονης κοπέλας, πάντα μου προκαλεί συγκίνηση», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ζιάκας πρόσθεσε πως την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν τρεις μεταμοσχεύσεις στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.


Ο δεύτερος κερατοειδής της Έμμας πρόκειται να αξιοποιηθεί από το Μεταμοσχευτικό Κέντρο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

πηγή thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]