Ιωάννινα:Oι Φοιτητικοί Σύλλογοι Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το Πολυτεχνείο


 Ανακοίνωση Κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων: Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Φυσικού Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Στις 9 Νοέμβρη οι φοιτητές δώσαμε μια πρώτη απάντηση στο δρόμο και τώρα συνεχίζουμε! 

Χιλιάδες φοιτητές στο πλευρό των εργαζόμενων, μαζί με τους μαθητές και συνολικά το λαό πλημμύρισαν τους δρόμους στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης 9 Νοέμβρη,  το μήνυμα που βροντοφώναξαν οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα ήτανε ξεκάθαρο!  Δεν προσαρμοζόμαστε στα πτυχία-καπαμά, στα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, στην ακρίβεια, στις αίθουσες… ινγκλού αλλά απαιτούμε, σύγχρονες σπουδές, πτυχία με αξία για δουλεία με δικαιώματα! Η πολύ πετυχημένη απεργία στην Ελλάδα έπιασε το νήμα από τις διαδηλώσεις και τις απεργίες σε όλη την Ευρώπη όπου χιλιάδες λαού και νεολαίας βγαίνει στο δρόμο λέγοντας: ΩΣ ΕΔΩ! Δεν θα ματώσουμε εμείς για τα κέρδη των λίγων, δεν θα πληρώσουμε το «μάρμαρο» της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ!

Ήταν ένα πρώτο βήμα! Τώρα, πιο αποφασιστικά μπαίνουμε μπροστά για τις σπουδές και τη ζωή που έχουμε ανάγκη! Δεν έχουμε στάση αναμονής, ούτε επενδύουμε το μέλλον μας σε δήθεν σωτήρες, δυναμώνουμε την πάλη μας μέσα από τους Φοιτητικούς μας συλλόγου.

Η ιστορία δείχνει τη δύναμη του λαού!

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 μας διδάσκει…

… ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ‘’φώτισε’’ και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί του. Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις! 

… η υπεράσπιση της ζωής, των σπουδών μας είναι υπόθεση δική μας και όλου του λαού. Ενωμένοι είμαστε δυνατοί! Οι φοιτητές του ’73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού που είχε κατακλύσει τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών της υπαίθρου. Σήμερα ο αγώνας μας για σύγχρονες σπουδές πρέπει να ενωθεί με τον αγώνα τον εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα! 

…η ειρήνη και η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες των φοιτητών. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου ‘’Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ’’ παραμένει επίκαιρο στον αγώνα ενάντια στην  εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή που γεννούν πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό. 

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα!

Προετοιμάζουμε τον διήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και τη συμμετοχή στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία από το μνημείο στη Δόμπολη στις 6 το απόγευμα. στέλνοντας μήνυμα εναντίωσης στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στον πόλεμο που διεξάγουν η Ρωσία με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ στο έδαφος της Ουκρανίας με απρόβλεπτες διαστάσεις για όλους τους λαούς. Δεν ανεχόμαστε να δίνουν 6,5 δις στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, την ώρα που στις σχολές μας λείπουν υποδομές και καθηγητές. Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε, να κλείσουμε τα μάτια στις εικόνες που  έρχονται καθημερινά με νεκρούς, με τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και τους πνιγμένους στο Αιγαίο. Εναντιωνόμαστε στον ανταγωνισμό και τα παζάρια του ελληνικού και του τούρκικου κεφαλαίου με την επίβλεψη του ΝΑΤΟ που υποθηκεύει την ειρήνη, τα σύνορα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να στοιχηθούμε πίσω από τη μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα ληστή του πλούτου του λαού , για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των ομίλων της ενέργειας, των τραπεζιτών, πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει το λαό, τσακίζει δικαιώματα. Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε με ενεργειακή φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, τους ανταγωνισμούς και πολεμικούς εξοπλισμούς, ούτε να ματώσουμε για τα κέρδη των λίγων! Η ελπίδα  βρίσκεται στην αλληλεγγύη και την πάλη των λαών ενάντια στην πολιτική που γεννά κρίσεις, πολέμους, φτώχεια και εκμετάλλευση.

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καμία εμπλοκή για οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο.

Καμία συνεργασία των Ιδρυμάτων με το ΝΑΤΟ, καμία έρευνα για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις. Να κλείσουν όλες οι Αμερικανo-νατοϊκές βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα. Η χώρα μας να μη γίνει ορμητήριο για την επιδρομή των ιμπεριαλιστικών γερακιών του πολέμου.

Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

Κλείσιμο όλων των hot spots στα νησιά. Άμεση μεταφορά των αιτούντων άσυλο κατ’ αρχάς στην ηπειρωτική χώρα σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια  άμεση μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους.


Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν:

1) Σε συμμετοχή στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 18:00 από το Μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου στη Δόμπολη μαζί με τους μαθητές το εργατικό κέντρο, τα σωματεία  και τους φορείς,

2) Σε κατάθεση στεφάνων το πρωί της 17ης Νοέμβρη στο Μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου στη Δόμπολη

3) Σε συμμετοχή στην έκθεση φωτογραφικού υλικού και ντοκουμέντων της περιόδου της εξέγερσης που διοργανώνει ο Σύλλογος Ιστορικού- Αρχαιολογικού αύριο 16 Νοέμβρη στη Λέσχη του Πανεπιστημίου

Αποφάσεις συμμέτοχης στην πορεία έχουν πάρει επίσης οι σύλλογοι: Χημικού, Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Νηπιαγωγών και Εστιών Δουρούτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]