ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Νίκος Γκόντας:«Eίναι επιτακτική ανάγκη να γίνεται δίκαιη κατανομή των κονδυλίων.....


 .......έτσι όλες οι τοπικές και δημοτικές κοινότητες να παίρνουν το μερίδιό τους σε έργα


Τις δικές του θέσεις και προτάσεις κατέθεσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας κ. Ν. Γκόντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης στην οποία συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2023. 

Ο κ. Γκόντας αφού έκανε αναφορά στα μεγάλα έργα που άλλαξαν την πόλη επί της θητείας του μίλησε για την χρησιμότητα των έργων που προβλέπονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, τονίζοντας όμως ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να γίνεται δίκαιη κατανομή των κονδυλίων έτσι όλες οι τοπικές και δημοτικές κοινότητες να παίρνουν το μερίδιό τους σε έργα». 

Ο κ. Γκόντας ανέφερε μεταξύ άλλων «είναι ανάγκη να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες καθώς και σε όλες τις γειτονιές της πόλης με ισοκατανομή των προς εκτέλεση έργων», χαρακτηρίζοντας δίκαιο το παράπονο πολλών συμπολιτών ιδίως μετά την συγχώνευσή τους με τον παλιά δήμο Ιωαννιτών από 1/1/2011. Στη συνέχεια επεσήμανε την απουσία έργων ΣΔΙΤ όπως επί περιόδου δημαρχίας του και δημοτικής αρχής από την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, με την μίσθωση και κατασκευή του GRAND SERAI-ΞΕΝΙΑ και του Parking στην κεντρική πλατεία. «Ο δήμος μας από την μίσθωση του GRAND SERAI εισπράττει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως, έχοντας εισπράξει μέχρι σήμερα περί τα 10 εκατ. ευρώ, έχοντας στην ιδιοκτησία του ένα κόσμημα που κόστισε 40 εκατ. ευρώ χωρίς οι Γιαννιώτες να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ, ενώ παράλληλα απάλλαξε τον δήμο από την ζημιογόνο λειτουργία του ΞΕΝΙΑ που ανέρχονταν σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως. Παράλληλα, από το Parking της κεντρικής πλατείας -έργο 10 εκατ. ευρώ χωρίς επίσης οι συμπολίτες μας να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ- εισπράττει ετησίως το 8,5% επί των ακαθάριστων εσόδων. Έργα εμβληματικά, έργα πνοής που θα απολαμβάνει διαχρονικά η πόλη μας και χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση των συμπολιτών μας, που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υποδομών της πόλης και αποτελούν μόνιμα απόκτημα των Γιαννιωτών». 

Ο κ. Γκόντας, για μια ακόμη φορά, τοποθετήθηκε στο χρονίζον θέμα της οριοθέτησης της λίμνης, αναφέροντας ότι σ’ αυτή «θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν για τον Μάτσικα ότι νομίμως παραχωρήθηκαν οι ιδιοκτησίες για αποκατάσταση προσφύγων καθώς και το καθεστώς ιδιοκτησίας περιμετρικά της λίμνης (Αμφιθέα, Λογγάδες, Βασιλική, Καστρίτσα), ώστε να υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα η εξαγγελία του πρωθυπουργού». 

Τάχθηκε υπέρ των έργων και των παρεμβάσεων σε πλατεία Χατζή και Πάρκο Πυρσινέλλα, ενώ τόνισε με έμφαση την απώλεια του Δήμου όσον αφορά την μη παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου, όπου το 62% θα περιέρχονταν στην δικαιοδοσία του. «400 στρέμματα περίπου είχε επιτευχθεί να παραχωρηθούν στον δήμο μας επί ημερών μας. Δυστυχώς ο μαξιμαλισμός και η επιδίωξη παραχώρησης του συνόλου της έκτασης δηλαδή η λογική και πολιτική του ‘όλα ή τίποτα’ οδήγησε στο τίποτα». 

Όσον αφορά την Κενάν Μεσαρέ και την Γαριβάλδη, δήλωσε ότι «ορισμένοι εξακολουθούν να λειτουργούν εμμονικά και να  διαμαρτύρονται. Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στην εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι δυο αυτές περιοχές για ν’ αντιληφθεί τις διαφορές. Δυστυχώς για κάποιους η μιζέρια έχει γίνει φύση τους. Ίδια μιζέρια όμως διαπιστώνεται και για την μεταφορά και εγκατάσταση του κλειστού Ξιφασκίας στην περιοχή Κατσικά. Είναι ένα έργο που έρχεται να επιλύσει ένα χρονίζον πρόβλημα του αθλητισμού», κατέληξε ο κ. Γκόντας. 

Σε τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης κ. Στέφανος Μάντζιος, υπενθύμισε σε δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Θωμά Μπέγκα, ότι επί ημερών τους, η ανάθεση έργων ήταν καθεστώς και είχαν ανέλθει στο ύψος των 2,5 εκατ. ευρώ! «Η σημερινή κριτική του κ. Γιωτίτσα πέφτει στο κενό και μοιραία έρχεται το ερώτημα στο ποιος μιλάει και ασκεί κριτική», παρατήρησε ο κ. Μάντζιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]