ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Γεωργιάδης: Υπάρχουν και σε άλλες χώρες αντικλεπτικά σε προϊόντα σούπερ μάρκετ

 


Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι εικόνες από σούπερ μάρκετ όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους αντικλεπτικά σε βρεφικά γάλατα. Η κριτική προς την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι έντονη από την Αντιπολίτευση, ενώ την ίδια ώρα εκπρόσωποι εταιρειών με αντικλεπτικά συστήματα επισημαίνουν ότι έχει αυξηθεί η ζήτησή τους κατά 10-15% από σούπερ μάρκετ.

Τα ζητούν κυρίως για ακριβά προϊόντα, όπως τα ποτά, τα ξυραφάκια, ο στιγμιαίος καφές, οι παιδικές τροφές, η συσκευασμένη φέτα κ.α.


Μιλώντας στην ΕΡΤ1 και απαντώντας για τα αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων ότι «αντικλεπτικά χρησιμοποιούνται και σε άλλες χώρες του δυτικού κόσμου, στη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ κ.α».


Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «τα αντικλεπτικά χρησιμοποιούνται όχι για να αντιμετωπιστεί η κλοπή από τον φτωχό που δεν έχει να φάει, αλλά τοποθετούνται σε ακριβά είδη όπως τα ξυραφάκια, τα βρεφικά γάλατα καθώς παρατηρούνται κλοπές από οργανωμένες σπείρες που τα αρπάζουν για να τα μεταπωλήσουν».


Ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ, το 2016 είχαν παρατηρηθεί αντικλεπτικά σε κονσέρβες, ενώ υποστήριξε ότι «η κριτική πρέπει να είναι λελογισμένη. Δεν είπα ότι μου αρέσει σαν εικόνα, ούτε ότι την επικροτώ».

enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]