ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα πάρουν διπλή ενίσχυση – Αναζητά δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα η κυβέρνηση


Δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών από το «τσουνάμι» της ακρίβειας αναζητά η κυβέρνηση.


Και σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, φαίνεται πως το οικονομικό επιτελείο μελετά ήδη πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να στηριχτούν από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, ώστε να εξασφαλιστούν χρήματα για τη στήριξη ευάλωτων επιχειρήσεων και νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια.

«Έχουμε ακόμα κάποια εργαλεία που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει πλήρως. Υπάρχουν πολλά χρήματα που θα εισρεύσουν, ειδικά στην Ελλάδα, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» δήλωσε μόλις προχτές ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που οργάνωσε ο Όμιλος AXIA Ventures Group.


Ο «πονοκέφαλος» της ακρίβειας

Στο κυβερνητικό επιτελείο δηλώνουν αισιόδοξοι ότι με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και έχουν αρχίσει ήδη να εφαρμόζονται αλλά και με νέες δράσεις που θα δρομολογούνται κάθε φορά που θα προκύπτει ελεύθερος δημοσιονομικός χώρος, θα αποκλιμακωθεί η δυσαρέσκεια των πολιτών, όπως καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις, από το υψηλό κόστος διαβίωσης.



Ακόμη και οι τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, αυτές που διεξάγονται στη σκιά της συνωμοσιολογίας και των δημοσιευμάτων για την υπόθεση των υποκλοπών, αποτυπώνουν ότι η νούμερο ένα αγωνία των πολιτών παραμένει η ακρίβεια.


Διπλός «μποναμάς» τα Χριστούγεννα – Ποιους αφορά

Ήδη δρομολογήθηκε η καταβολή έκτακτου επιδόματος πριν από τα Χριστούγεννα σε 2,3 εκατ. ευάλωτους συμπολίτες μας, το οποίο θα καταβληθεί στις 20 Δεκεμβρίου.


Πρόκειται για τη λεγόμενη “επιταγή ακρίβειας”, η οποία φέτος ανέρχεται στα 250 ευρώ, από 200 πέρυσι, ενώ διευρύνονται και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ώστε να το λάβουν περισσότεροι ευάλωτοι συμπολίτες μας.


Έτσι, την εβδομάδα των Χριστουγέννων, το Χριστουγεννιάτικο επίδομα θα δουν στην τσέπη τους: χαμηλοσυνταξιούχοι, δικαιούχοι αναπηρικών δικαιωμάτων και μακροχρόνια άνεργοι.


Ακόμη μεγαλύτερη η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ανάπηρους και του δικαιούχους του Επιδόματος Παιδιού, οι οποίοι θα λάβουν… διπλό χριστουγεννιάτικο “μποναμά”.


Την ένταξη και των μακροχρόνιων ανέργων από 12 έως 24 μήνες, που δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.


Το μέτρο είχε εφαρμοστεί και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


Το «αγκάθι« των κόκκινων δανείων

Παράλληλα η κυβέρνηση, με φόντο και την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού, φέρεται να εξετάζει τη δυνατότητα παρέμβασης ώστε να μην υπάρξει νέο κύμα “κόκκινων δανείων” και να μην κινδυνεύσουν δανειολήπτες που δύσκολα τα βγάζουν πέρα.


Ευαγγελία Τσικρίκα -newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]