ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Στο Ροδοτόπι το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης μετά από πρόσκληση της Τοπικής Κοινότητας

 


Στην κατάμεστη -από κατοίκους αλλά και επισκέπτες- αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ροδοτοπίου φιλοξενήθηκε το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης μετά από πρόσκληση της Τοπικής Κοινότητας Ροδοτοπίου, σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, τους Συλλόγους Βελλαϊτών Ιωαννίνων και Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μάξιμου. 

«Πραγματική ευλογία» χαρακτήρισε το έργο του Στέφανου Φούσα και των επιστημόνων συνεργατών του, στο –«αρχόμενο για πολύ περισσότερα από δέκα χρόνια»- Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, στην κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων και εξαρτήσεων, «γιατί βοηθούν αφιλοκερδώς τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν σημαντικά θέματα για την υγεία τους, έχοντας αναπτύξει ένα πολύ ωραίο σύστημα παρουσίασης, το οποίο παραμένει επιστημονικό αλλά και συνάμα εκλαϊκευμένο και συστηματικά δοσμένο ώστε πολύ εύκολα να καθίσταται κατανοητό».  Προς επίρρωση των λόγων του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μάξιμου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Αγνή Νάκου, αφενός αφηγήθηκε τη βιωματική εμπειρία επισκέπτη των Τζουμέρκων και ευτυχή –όπως αποδείχτηκε- ακροατή των εισηγήσεων του Οδοιπορικού στον Καταρράκτη Άρτας, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ο οποίος εξήρε τη σημασία όσων άκουσε από τον Καθηγητή Καρδιολογίας ώστε να απευθυνθεί έγκαιρα σε Νοσοκομείο και να αποφύγει τα χειρότερα και αφετέρου επισήμανε ότι «οφείλουμε όλοι μας να ευχαριστούμε τον κ. Φούσα και τους ιατρούς και άλλους επιστήμονες του Οδοιπορικού Υγείας γιατί αφιερώνουν το χρόνο τους στην πρόληψη, δίχως το παραμικρό όφελος». Τους διοργανωτές της εκδήλωσης συνεχάρη «για την πρωτοβουλία τους» ο –ευρισκόμενος στο ακροατήριο της εκδήλωσης- Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ζίτσας κ. Σπυρίδων Πάϊκας, ο οποίος ευχήθηκε στον π. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας «να συνεχίσει το σημαντικό του έργο». Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Σωτηρία Καζνέση-Μαμακή ευχαρίστησε τον Καθηγητή για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση και την παρουσία του Οδοιπορικού για μία ακόμη φορά στο Ροδοτόπι. 

Χαιρετισμό, εκ μέρους των Βελλαϊτών, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Φλώρος, προσθέτοντας και τη δική του προσωπική εμπειρία από το Οδοιπορικό σε πρόβλημα υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής-Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General («Post Covid εποχή και ιώσεις»), ο κ. Αλέξανδρος Δρόσος, ομ. Καθηγητής Ρευματολογίας («Νόσος από κορωνοϊό-2019 - Covid-19 και αρθρίτιδα»), η κ. Λαμπρινή Τάτση, Συντονίστρια 2ης ΤΟΜΥ, Γενικός Ιατρός («Καρκίνος μαστού και τραχήλου της μήτρας»), ο κ. Χρήστος Φλώρος, Καρδιολόγος («Διαπιστώσεις στο έμφραγμα του μυοκαρδίου»), η κ. Ευθαλία Χρ. Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος – Πρόεδρος της Ένωσης Αλλεργιολόγων και Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας («Αλλεργία στα δηλητήρια της μέλισσας και της σφήκας»), ο κ. Κίμων Τσουκανέλης, Ουρολόγος («Καλοήθης και κακοήθης υπερπλασία προστάτη και πέτρες στους νεφρούς»), η κ. Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος (Θλίψη και κατάθλιψη»), η κ. Σίσυ Τασολάμπρου, Ειδικός Γαστρεντερολόγος – Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου παχέως εντέρου»), η κ. Αριστέα Ζώη, ειδικευόμενη Παιδίατρος (Τα εμβόλια στην παιδική ηλικία»), ο κ. Ιωσήφ Ηλιάδης, Γενικός Ιατρός («Πρόληψη»), o κ. Γεώργιος Παπανικολάου, Χειρουργός Οδοντίατρος-Περιοδοντολόγος-Εμφυτευματολόγος («Περιοδοντίτιδα: Η σιωπηλή νόσος των δοντιών που επηρεάζει τη γενική υγεία»), η κ. Μαρία Χριστοφόρου, Χειρουργός Οδοντίατρος («Η τερηδόνα στην  παιδική ηλικία και ο ρόλος των παππούδων»), η κ. Ελένη Βέργη, Γυμνάστρια από την Κέρκυρα («Η άσκηση στην πραγματική της διάσταση»), η κ. Λαμπρινή Γαβρίλα, Αισθητικός («Η αισθητική όψη του ανθρώπινου σώματος»), ο κ. Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος, («Νομική Προστασία στην υγεία») και ο κ. Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Ο εθισμός στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημίας»). 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]