Δράση για την αγορά ενός βαν μεταφοράς για παιδιά και εφήβους με αυτισμό

 


Συμμετοχή του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στο #GivingTuesday - καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός βαν μεταφοράς για παιδιά και εφήβους με αυτισμό.


Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου γιορτάζει την GivingTuesday με την καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά ενός βαν μεταφοράς για παιδιά και εφήβους με αυτισμό. Με τη δράση αυτή συμμετέχουμε μαζί με εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο στο παγκόσμιο κίνημα γενναιοδωρίας στις 29 Νοεμβρίου 2022.

Αυτή την GivingTuesday το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου θα εμπνεύσει τη γενναιοδωρία με μια σειρά από δράσεις γνωστοποίησης της ανάγκης απόκτησης ενός μέσου μεταφοράς για τους ωφελούμενούς του.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία GivingTuesday του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου μπορούν να  επισκεφτούν τον σύνδεσμο:

https://kpechios.org/index.php/el/component/sppagebuilder/page/546


Η GivingTuesday είναι ένα παγκόσμιο κίνημα γενναιοδωρίας, που κινητοποιεί τη δύναμη των ανθρώπων και των οργανώσεων ώστε να μεταμορφώνουν τις κοινότητές τους και τον κόσμο τους. Η GivingTuesday  ξεκινάει φέτος την περίοδο γενναιοδωρίας εμπνέοντας τους ανθρώπους να προσφέρουν στις 29 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 


Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, πιστεύοντας στην θεραπευτική δράση της προσφοράς, θέλησε να συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή επικοινωνίας και να γνωστοποιήσει ακόμα καλύτερα στο κοινό την ανάγκη απόκτησης ενός βαν μεταφοράς για τους νεαρούς ωφελούμενούς του με αυτισμό. Πέρα από τον σκοπό συγκέντρωσης χρημάτων και ενδυνάμωσης της ήδη τρέχουσας καμπάνιας του, στοχεύει να εξοικειώσει τους πολίτες με τον αυτισμό και να συμβάλει στην καταπολέμηση του στίγματος. Άλλωστε ένα μέσο μεταφοράς θα βγάλει έξω, στην κοινότητά και την πόλη μας, αυτά τα διαφορετικά παιδιά που ζητούν αποδοχή και συνύπαρξη σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. 

Το όραμα που μας εμπνέει είναι «ένας κόσμος που μιλά για την ψυχική υγεία με άνεση και αναγνωρίζει, κατανοεί και αποδέχεται τη διαφορετικότητα των ατόμων με ψυχιατρικές/ψυχολογικές/αναπτυξιακές διαταραχές». Σας καλούμε να γίνετε συμμέτοχοι αυτού του όμορφου οράματος!
Η GivingTuesday ξεκίνησε το 2012 ως μία απλή ιδέα: να δημιουργηθεί μια ημέρα που θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν καλό. Τα τελευταία δέκα χρόνια η ιδέα αυτή έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα που εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να προσφέρουν, να συνεργάζονται και να γιορτάζουν τη γενναιοδωρία. 

Οι άνθρωποι επιδεικνύουν γενναιοδωρία τους με πολλούς τρόπους την GivingTuesday. Είτε πρόκειται για τη βοήθεια ενός γείτονα ή ενός αγνώστου, είτε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένα θέμα ή για ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν, είτε για την προσφορά σε σκοπούς που μας ενδιαφέρουν, κάθε πράξη γενναιοδωρίας μετράει. Κατά τη διάρκεια του GivingTuesday έχουν συγκεντρωθεί δισεκατομμύρια δολάρια για κρίσιμους σκοπούς σε όλο τον κόσμο και έχει μέχρι στιγμής 21 δισεκατομμύρια εμφανίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους και οργανώσεις που μιλούν για τους σκοπούς που τους ενδιαφέρουν και ενθαρρύνουν τους άλλους να συμμετέχουν στις κοινότητές τους.

«Η GivingTuesday εμπνέει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αγκαλιάσουν τη δύναμή τους για να προωθήσουν την πρόοδο γύρω από τους σκοπούς που τους ενδιαφέρουν, όχι μόνο μία μέρα αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» δήλωσε η Asha Curran, διευθύνουσα σύμβουλος και συνιδρύτρια της GivingTuesday. «Με ηγέτες χωρών και κοινοτήτων, εκατομμύρια φορείς και αμέτρητους δωρητές όλων των ειδών, η GivingTuesday δημιουργεί έναν κοινό χώρο όπου μπορούμε να δούμε τις ριζοσπαστικές επιπτώσεις ενός πιο γενναιόδωρου κόσμου». 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κίνημα GivingTuesday επισκεφτείτε τον ιστότοτο του Giving Tuesday Greece https://www.givingtuesday.gr/ και τη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/givingtuesdaygr/ 


Γνωρίστε το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου με υπηρεσίες για την Ψυχική Υγεία και την Ειδική Αγωγή, σε Χίο, Οινούσσες και Ψαρά, στην Αττική και με εκπαιδευτικά σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα, στην ιστοσελίδα του www.kpechios.org .Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 57771502


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]