Ιωάννινα:Ξεκινά η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου από την ΔΕΔΑ


Τις εργασίες για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων και για την κατασκευή δικτύου που θα τροφοδοτεί επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η ΔΕΔΑ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μάριος Τσάκας και συνεργάτες του είχαν σήμερα συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ με τον οποίο συζήτησαν την ανάπτυξη του δικτύου και την συνεργασία που θα πρέπει να υπάρξει ώστε να προκληθεί η μικρότερη δυνατή όχληση στην πόλη.

«Ήρθε η σειρά της Ηπείρου και των Ιωαννίνων να προμηθευτούν φυσικό αέριο. Συζητήσαμε τα επόμενα βήματα που θα γίνουν και δεσμευτήκαμε να έχουμε μία πολύ στενή συνεργασία ώστε τους επόμενους μήνες που θα ξεκινήσουν τα έργα, να προχωρήσουν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να υπάρχει η μικρότερη όχληση και ταλαιπωρία. Ευελπιστούμε ότι τους επόμενους μήνες θα αποκτήσουμε και μεις φυσικό αέριο κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνεργασία που υπήρξε.

«Ήρθε η ώρα της Ηπείρου για την άρση της ενεργειακής απομόνωσης. Η τροφοδοσία θα γίνει με υγροποιημένο φυσικό αέριο καθώς δεν υπάρχουν εθνικά δίκτυα. Θα γίνουν δεξαμενές εντός της Βιομηχανικής Περιοχής από όπου θα ξεκινήσει η τροφοδοσία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Το έργο πρέπει να τελειώσει στα επόμενα δυόμισι χρόνια. Με τη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου θα καταφέρουμε να έχουμε την μικρότερη όχληση και να καλύψουμε την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για φτηνή και καθαρή ενέργεια», τόνισε ο κ. Τσάκας.


Ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η ανάπτυξη των δικτύων από την ΒΙΠΕ και σταδιακά θα φτάνει προς την πόλη των Ιωαννίνων. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις, σημείωσε ότι το δίκτυο που θα κατασκευαστεί σε αυτή την φάση θα έχει την δυνατότητα επέκτασης και πύκνωσης.

«Τα Ιωάννινα είναι από τις τέσσερις πόλεις όπου θα γίνουν υποδομές και δίκτυα για υγροποιημένο φυσικό αέριο. Ελπίζουμε ότι ο επόμενος χειμώνας θα βρει την πόλη με φυσικό αέριο», τόνισε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]