Ιωάννινα:Ημερίδα ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου και Βορείων Ιονίων Νήσων 


Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 600 μαθητές γυμνασίων και λυκείων της πόλης των Ιωαννίνων 

Σε μία γεμάτη από μαθητές αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ημερίδα ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία.  

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου και Βορείων Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής κοινωνικής πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Η εκδήλωση απευθύνονταν σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την εξοικείωσή τους με έννοιες όπως η προκατάληψη, οι διακρίσεις, η διαφορετικότητα και η προσβασιμότητα. 


Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στην ημερίδα, αλληλεπιδρώντας με τους εισηγητές μέσα από απαντήσεις και εκφράζοντας την άποψή τους. 

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Δούβαλης, κατά τον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στους μαθητές, σημείωσε μεταξύ άλλων: «… Οι παλαιότερες γενιές οφείλουμε μία συγγνώμη στους συνανθρώπους μας με αναπηρία, για τα όσα δεν έχουν γίνει. Εσείς όμως, είμαι βέβαιος, ότι απαλλαγμένοι από κάθε είδους προκαταλήψεις, θα τα καταφέρετε καλύτερα από εμάς…». 

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου και Βορείων Ιονίων Νήσων, Μαρία Σκανδάλη. 

Εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τους: 

Σπύρο Σούλη, Καθηγητή και Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Διευθυντή Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα:  «Το σχολείο μας... Μια παρέα για... ΌΛοΥς»


Λούλα Βέρμπη, MSDc Παιδίατρο – Αναπτυξιολόγο, Αντιπρόεδρο Σωματείου ΑμεΑ «Κυψέλη» Ιωαννίνων, Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΠΟΣΓΚΑμεΑ, με θέμα: «Διαφορετικότητα: Αφουγκραζόμαστε τους Εφήβους και Εκπαιδευόμαστε μαζί στην αποδοχή όλων των ικανοτήτων, χρωμάτων, καταγωγής και εμφάνισης»


Ανθή Λιάγκου, Παραολυμπιονίκη, με θέμα: «Άτομα με Αναπηρία και Αθλητισμός»

Ιωάννη Στεργιούλη, Φυσικοθεραπευτή του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ιωαννίνων, με θέμα: «Η αναπηρία και το στίγμα της διαφορετικότητας στο σχολείο»

Αστυνόμο Α΄ Γρηγόριο Καρρά, Διοικητή Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, με θέμα: «Το δικαίωμα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ και ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην άσκησή του».  

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, δόθηκε ως αναμνηστικό στους μαθητές από μία χριστουγεννιάτικη κάρτα ευαισθητοποίησης, με το μήνυμα του αμερικανού ιατρού John Andrew Holmes: «Μια καλή άσκηση για την καρδιά είναι να σκύψεις και να βοηθήσεις κάποιον να σηκωθεί».  


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με αίσθημα βαθιάς κοινωνικής ευαισθησίας, θα συνεχίσει να οργανώνει ανάλογες δράσεις και στο μέλλον, συνεργαζόμενη με τοπικούς φορείς και σωματεία, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από προκαταλήψεις και διακρίσεις. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]