Ηλικιωμένος θέλησε να πιει καφέ σε μαγαζί ....Τον έδιωξαν γιατί δεν ταίριαζε με την πολιτική του καταστήματος .....Τι λέει η επιχείρηση ...


 Ένα απαράδεκτο περιστατικό έλαβε χώρα σε καφατέρια σε περιοχή της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα ,ένας ηλικιωμένος θέλησε ο άνθρωπος να καθίσει σε ένα   μαγαζί για να πιει έναν καφέ .

Που να φανταζόταν όμως ότι σε αυτό το μαγαζί που επέλεξε να καθίσει την περιοχή της Νέας Σμύρνης   αυτό  που έκανε ήταν ....κόντρα στην πολιτική του καταστήματος .

Ποια είναι η πολιτική τους ;Να μην επιτρέπουν να κάθονται στο εν λόγω μαγαζί ηλικιωμένα άτομα !

Παρών στο περιστατικό ήταν ο πολιτικός επιστήμονας Κωστής Πιερίδης ο οποίος με σχετική ανάρτηση στο facebook κατήγγειλε την απαράδεκτη τακτική του μαγαζιού και την έλλειψη σεβασμού στην τρίτη ηλικία ....

Ο ηλικιωμένος όπως γράφει διώχθηκε από το μαγαζί καθώς είναι πολιτική να μην κάθονται στα τραπέζια ηλικιωμένοι ....

Αναλυτικά ο κ.Πιερίδης γράφει :

Πέμπτη 10/11 ώρα 11:00 κάθομαι για καφέ στην πλατεία νέας Σμύρνης. Κάθομαι σε μαγαζί που δεν έχω ξανακάτσει.

Συνειδητοποιώ ότι υπάρχει ένας ηλικιωμένος που μιλάει έντονα στη σερβιτόρα και κάτι λέει "θα φωνάξω την αστυνομία, αυτό που μου λες είναι παράνομο". Ο διπλανός του εξίσου ηλικιωμένος προσπαθεί να τον ηρεμήσει -ουσιαστικά τον πείθει να φύγουν κ να πάνε αλλού. Αυτό κάνουν, φεύγουν, χωρίς να έχουν καν παραγγείλει. 

Ρωτάω τη σερβιτόρα τι συνέβη και στερεοτυπικά αν πρόκειται για συχνό φαινόμενο (μου φάνηκε ως κάτι που είχε ξανασυμβεί, είχε μια οικειότητα ο έντονος διάλογος τους). Παίρνω την εξής απάντηση: "ξέρετε είναι πολιτική του μαγαζιού να απαγορεύει σε ηλικιωμένους να κάθονται". 

Πως λέει ο λαός μας "έμεινα με ανοικτό το στόμα". Προφανώς και είμαι σε σοκ. Σκέφτομαι αν πρέπει να πληρώσω. Αν πρέπει να πάω μέσα να ζητήσω τον υπεύθυνο. Αν πρέπει να κάνω αυτό που κάνω τώρα -post στα SM. Πάντως απο την ώρα που συνέβη δεν έχω σταματήσει να το σκέφτομαι. Καφετέρια που διώχνει ηλικιωμένους πελάτες για τη μόστρα της. Μεταμοντέρνα ευγονική, γιατί προφανώς το μαγαζί "είναι για τη νεολαία" και κάνει ηλικιακό face control, βάζοντας τους εργαζόμενους να πουν σε κόσμο "ξέρετε δεν μπορείτε να κατσετε εδώ. Είναι πολιτική του μαγαζιού". 

Τι ακριβώς μας έχει συμβεί; Δικαίωμα του ιδιοκτήτη; Φαντάζομαι πως ναι. Και υποχρέωση της γειτονιάς μας αυτός ο άνθρωπος αν και όταν γεράσει να δει εμπράκτως τι σημαίνει συμπερίληψη των μεγάλων στην κοινωνικότητα. Μια ανθρώπινη ανάγκη απέναντι στη ματαιότητα. Εκεί που νόμιζα ότι είχα να κάνω με το κλασικό "γέρος-στριντζης" εν τέλει έγινα αυτόπτης μάρτυρας μιας λογικής νόμων της Νυρεμβέργης, για έναν καφέ.

Φυσικά δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ ούτε ευρώ στο συγκεκριμένο μαγαζί. Φυσικά θα το συζητήσω με όλους τους φίλους της γειτονιάς και τις συλλογικότητές της. Αν στο εν λόγω μαγαζί δεν πατήσει ψυχή για ένα μήνα μετά θα συνεχίσει να διαλέγει ποιος θα κάτσει και ποιος όχι; 

Πήρα ένα πολύ χρήσιμο μάθημα του τι σημαίνει "μάχη με τον φασισμό κάθε μέρα". Στα πιο απλά, στα πιο ασήμαντα.Μετά το σάλο που προκλήθηκε   η επιχείρηση τοποθετήθηκε για το περιστατικό και μέσω ανάρτησης ζητά συγγνώμη για το περιστατικό και υποστηρίζει πως πρόκειται για έναν λανθασμένο χειρισμό υπαλλήλου της ο οποίος  απομακρύνθηκε από την εργασία του .
[με πληροφορίες από το in.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]