Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Η Κυβέρνηση δεν θέλει να μάθει την αλήθεια ο Έλληνας πολίτης»


Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη ήταν σήμερα ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.


Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το θέμα των υποκλοπών, με τον κ. Σπυρόπουλο να επαναλαμβάνει, αρχικά, ότι ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε προχθές την ύπαρξη συστήματος παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, «ενώ το καλοκαίρι μας έλεγαν ότι δεν ήξεραν και δεν άκουσαν τίποτα. Υπάρχει ένα σκάνδαλο συγκάλυψης που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης διευθύνει».


Στη συνέχεια, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι ο μόνος δρόμος για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να έρθουν όλα στο φως είναι «ο Πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο, αλλάζοντας το νόμο που ο ίδιος έφερε στη Βουλή για να καλύπτεται, και να δώσει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να παρακολουθείται να μάθει».


Απαντώντας για άλλη μία φορά στο ερώτημα γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πήγε να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος υπενθύμισε ότι «η ΑΔΑΕ απάντησε επίσημα ότι είναι παράνομο να γίνει κάτι τέτοιο. Και, μάλιστα, από πού να ενημερωθεί; Από το φάκελο που είχαν καταστρέψει;», ενώ παράλληλα κάλεσε την Κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στο «γιατί στην Εξεταστική Επιτροπή, ενώ το ζητήσαμε, δεν ήρθαν ο κ. Δημητριάδης και οι κ.κ. Μπίτζιος, Λαβράνος, που εμπλέκονται με τις εταιρίες που φέρονται να διαχειρίζονται το συγκεκριμένο λογισμικό στην Ελλάδα; Που έκαναν δουλειές στο ελληνικό Δημόσιο και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ. Δεν ήρθε κανένας στην Εξεταστική, δεν πήγε κανένας στην PEGA».


«Η κυβέρνηση δεν θέλει να μαθευτεί η αλήθεια. Η αρμόδια Εισαγγελέας κα. Βλάχου υπονόησε ότι ο κ. Ανδρουλάκης και τα άλλα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να παρακολουθούνται είναι κίνδυνοι εναντίον της πατρίδας και το αφήνουμε να αιωρείται. Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ;», πρόσθεσε ο κ. Σπυρόπουλος.


Απευθυνόμενος, δε, προς στον Βουλευτή της ΝΔ, Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος μίλησε για πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης απέναντι στα παράνομα λογισμικά, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διερωτήθηκε «γιατί δεν το κάνατε από το καλοκαίρι; Γιατί ο Πρωθυπουργός δεν πήρε τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες, όταν εμφανίστηκε ο κ. Ανδρουλάκης με το Predator; Έχουν περάσει πέντε μήνες και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για να μάθουμε ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις εταιρείες και ποια είναι η σύνδεσή τους με την ΕΥΠ».


Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επισήμανε, κλείνοντας, ότι «είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης το αν θα πάμε έτσι στις εκλογές. Ο Έλληνας πολίτης θέλει να μάθει την αλήθεια, για την οποία εμείς προσπαθούμε θεσμικά από το καλοκαίρι. Ο Πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο και να έρθουν πράγματι όλα στο φως».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]