Εκδήλωση μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ιωαννίνων..... Θετικός ο απολογισμός !

 


Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2022


«ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ, ΔΙΑΔΙΔΩ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ!»


Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο, τον 13ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε  σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022.


Ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός είναι μία γιορτή, χωρίς ομιλίες, εταιρείες ή δημόσιους φορείς, για την πρωτοβουλία λίγων μητέρων να βοηθούν εθελοντικά άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, να ενημερώνονται, να έρχονται σε επαφή, να μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, να αλληλοϋποστηρίζονται, να παίρνουν δύναμη και κουράγιο.

Αυτή η πρωτοβουλία, εξελίχθηκε σε ένα πανελλήνιο δυναμικό δίκτυο με χιλιάδες μέλη και συγκεκριμένα στο Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας (https://www.facebook.com/thilazo ). 

Φέτος λοιπόν γιορτάσαμε τη συνάντηση και την κατάκτηση γνώσης , καθότι όπως λέει το γνωμικό ¨η γνώση είναι δύναμη». Δεν υποστηρίζουμε ότι μια μητέρα ΠΡΕΠΕΙ να θηλάζει και ΠΡΕΠΕΙ να θηλάζει δημόσια. Υποστηρίζουμε την ίδια τη μητέρα ώστε να ΜΠΟΡΕΙ να επιλέξει και να πραγματοποιήσει την επιλογή της.

Για τα Ιωάννινα την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η τοπική ομάδα 

“Ιωάννινα : Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας” (https://www.facebook.com/groups/ioannina.thilasmos/ )


Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Μαμάδες, μπαμπάδες, παιδιά, γιαγιάδες ήρθαν να ενημερωθούν και η προσέλευση του κόσμου ήταν πέρα από κάθε προσδοκία.

Οι θηλάζουσες μητέρες των Ιωαννίνων ενώθηκαν με τις υπόλοιπες μητέρες, σε κάθε γωνιά της χώρας και  καταγράφηκαν 30 θηλάζουσες μητέρες-μέλη του πανελλήνιου δικτύου στην εκδήλωση ενώ 26 απο αυτές θήλασαν κατά τη στιγμή της καταμέτρησης.


Κάθε χρόνο ευχόμαστε όλο και περισσότερες. Σας ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να προσφέρουμε βοήθεια και υποστήριξη σε ακόμα περισσότερες μητέρες.

Με εκτίμηση οι διαχειρίστριες της ομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]