ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Απάντηση του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη στην επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, συζητήθηκε επερώτηση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» για τη χρήση των υλικών του πρώην Κλειστού Γηπέδου Ξιφασκίας Ελληνικού.  Στην απάντησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Δεν θα σχολιάσω τα λεχθέντα ότι κύριος στόχος της Περιφερειακής Αρχής για το κλειστό Ξιφασκίας ήταν να γίνει η μεταφορά του σκελετού κι όχι η κατασκευή του έργου.  Φαντάζομαι ότι ούτε οι ίδιοι τα πιστεύουν, διαφορετικά δεν θα προχωρούσαν στα ερωτήματα για την καθυστέρηση, τη χρηματοδότηση του έργου κ.α.

Να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι η απόκτηση από την Περιφέρεια Ηπείρου των σκελετών του πρώην Ολυμπιακού Σταδίου Ξιφασκίας και του προπονητηρίου είναι μια μεγάλη επιτυχία. Είχαν ενδιαφερθεί και άλλοι αυτοδιοικητικοί φορείς να  αποκτήσουν ανάλογο εξοπλισμό,   αλλά δεν το κατάφεραν γιατί ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. 

Να θυμίσω επίσης, ότι η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου δεν κινήθηκε από μόνη της για την απόκτηση του υλικών του κλειστού.  Προηγήθηκαν παραστάσεις αθλητικών παραγόντων,  άρθρα  Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και προτάσεις περιφερειακών συμβούλων ώστε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία η Περιφέρεια. Βέβαια στην πορεία κάποιοι άλλαξαν γνώμη και άρχισαν να ασκούν κριτική ωσάν ένα τέτοιο μεγάλο έργο να μπορεί να γίνει με «αυτόματο πιλότο».  

Η Περιφέρεια Ηπείρου άρχισε να  παραλαμβάνει τις εγκαταστάσεις πριν ένα περίπου εξάμηνο.  Η αποσυναρμολόγησή τους έγινε σύμφωνα με τη μελέτη της αρχικής χρήσης τους για την κατασκευή του κλειστού Ξιφασκίας, ήτοι όλα τα τμήματα του σκελετού είναι  αριθμημένα και ταξινομημένα.  

 Το διάστημα που μεσολάβησε από τη μεταφορά και αποθήκευση των υλικών μέχρι και σήμερα, δεν περνάει ανεκμετάλλευτο από την Περιφέρεια. Έχει γίνει η στερέωση – σταθεροποίηση- διαμόρφωση του χώρου που θα τοποθετηθεί το κλειστό. Εκπονούνται οι πρώτες απαραίτητες μελέτες, ενώ ήδη έχουμε την πρώτη απεικόνιση  των εγκαταστάσεων που θα γίνουν και  προχωράμε γενικά τις διαδικασίες για τη λήψη όλων αποφάσεων από τα Συλλογικά όργανα και τις αδειοδοτήσεις. 

Σε σύντομο χρόνο θα γίνει η παρουσίαση του έργου, ώστε όλοι να έχουν μια πρώτη εικόνα του τι πρόκειται να δημιουργηθεί. 

Το κόστος της συναρμολόγησης θα προκύψει από τη μελέτη που αναμένεται να μας παραδοθεί μέσα στο νέο έτοχς.  

 Τότε  θα αναζητηθούν οι πόροι και φυσικά παραμένει σε ισχύ η δέσμευση του Υφυπουργού Αθλητισμού για συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Για να έχουμε όμως συγκεκριμένη εικόνα, πρέπει πρώτα να  παραλάβουμε  μια ολοκληρωμένη τη μελέτη. 

Οι πρώην αθλητικές εγκαταστάσεις του Ελληνικού παρέμειναν ανενεργές από το 2004, μέχρι τις αρχές του 2022. 

Τα υλικά που έχει η Περιφέρεια είναι αποθηκευμένα για ένα περίπου εξάμηνο και δε νομίζουμε ότι στο διάστημα αυτό θα μπορούσαν να υποστούν ζημιά που θα εμποδίσει τη συναρμολόγησή τους. 

Ειπώθηκε κάτι και για τον δωρεάν μαζικό – λαϊκό αθλητισμό. Η Περιφέρεια Ηπείρου, έχει στηρίξει και στηρίζει σχεδόν στο σύνολό τους όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έχουν μαζικό και ερασιτεχνικό χαρακτήρα. Είτε πρόκειται για αγώνες δρόμου, είτε για ομαδικά αθλήματα, είτε για τένις κ.α. Άρα χτυπάτε ανοικτές πόρτες. 

Αντιλαμβάνομαι και δέχομαι την όποια καλοπροαίρετη κριτική. Το βασικό ερώτημα όμως είναι ένα: Η πόλη των Ιωαννίνων χρειάζεται ένα σύγχρονο κέντρο πολλαπλών χρήσεων με έμφαση στον αθλητισμό; Η δική μας θέση και απόφαση είναι ΝΑΙ. 

Μια απόφαση από την οποία κερδίζει   η πόλη, η Ήπειρος στο σύνολό της.  Για  αυτό εμείς πάντα προσπαθούμε,  να προσθέτουμε δηλαδή  στις υποδομές της. 

Κι αυτό γίνεται και με το πρώην κλειστό της Ξιφασκίας, που θα αποτελέσει κόσμημα, σημείο ανάπτυξης και αναφοράς για τον τόπο μας. 

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]