ΕΛ.ΑΣ:ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΣΕ ΑΤΜ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Θωμάς Μπέγκας : Ανεύθυνη και επικίνδυνη η δημοτική αρχή- Τοποθέτηση για το αεροδρόμιο , τα έργα , το Πνευματικό Κέντρο και την καθημερινότητα

 


Ανεύθυνη και επικίνδυνη η δημοτική αρχή


Ως απολύτως ανεύθυνη χαρακτήρισε τη στάση των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων να απέχουν από τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ, σαμποτάροντας επί της ουσίας τις εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, κατά την τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως τόνισε, η στάση της δημοτικής αρχής δεν υπερασπίζεται το συμφέρον των δημοτών της και βάζει εμπόδια στην ομαλή μετάβαση των αρμοδιοτήτων από την Περιφέρεια στους δήμους, η οποία μετά και το πρόσφατο νόμο είναι σαφής και ξεκάθαρη.

Ο κ. Μπέγκας θύμισε ότι στο τελευταίο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ ο ίδιος πρότεινε σε όλες τις κρίσιμες επιτροπές που δρομολογούν τις εξελίξεις να συμμετέχει εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής – μέλος του Φορέα, καθώς «μόνο με τη συμμετοχή μπορεί να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στους δημότες».


Για το αεροδρόμιο

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Μπέγκας ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες με τις οποίες η δημοτική αρχή σκέφτεται, αν σκέφτεται, να ενισχύσει την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων  και με άλλους προορισμούς του εξωτερικού.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με το Ισραήλ, την οποία και χαιρέτισε, τονίζοντας ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. Μπέγκας ζήτησε να ενημερωθεί το Σώμα αν η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και για άλλους προορισμούς, όπως για παράδειγμα η Κύπρος, υπουργός μεταφορών της οποίας είναι ο πρώην δήμαρχος του αδελφοποιημένου με τα Γιάννενα δήμου της Αγίας Νάπας και σπουδαίος φίλος των Ιωαννίνων.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε αν υπάρχει κάποια πρωτοβουλία εκ μέρους της δημοτικής αρχής για την προσέλκυση εταιριών χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ενώ κάλεσε το δήμαρχο να πάρει θέση στη διαμάχη που προέκυψε μεταξύ του υπουργού τουρισμού και της Ένωσης Ξενοδόχων σχετικά με τις προθέσεις της Ryanair.


Για τα έργα

Ακολούθως, ο επικεφαλής της παράταξης, αναφέρθηκε στα εν εξελίξει έργα καταθέτοντας μια σειρά ερωτημάτων:

Α. Το παρκάρισμα των δικύκλων μπροστά από την Κεντρική Πλατεία είναι προϊόν κάποιου σχεδιασμού ή του πανικού; Με την ανάπλαση της πλατείας θα παραμείνει ως έχει;

Β. Ο τρόπος στάθμευσης επί της οδού Σαλαμάγκα σας ικανοποιεί; Οι κάδοι απορριμμάτων θα μείνουν στα πεζοδρόμια;

Γ. Μετά τη δοκιμαστική πεζοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας είχατε υποσχεθεί ότι θα παρουσιάζεται στοιχεία και επιστημονικά συμπεράσματα. Έχετε σκοπό να το κάνετε; Πως εξελίσσεται το έργο του ανοιχτού κέντρου εμπορίου;

Δ. Γιατί έχουν μείνει στη μέση μια σειρά παρεμβάσεων όπως για παράδειγμα στη Λ. Γράμμου και στην Πλατεία Πάργης, με κατοίκους και επαγγελματίες των περιοχών αυτών να έχουν δικαιολογημένα αγανακτήσει;

Παράλληλα, ο κ. Μπέγκας αναρωτήθηκε με βάση ποιον σχεδιασμό, σε τι βάθος χρόνου και με ποιες διαδικασίες νομιμοποίησης υλοποιείται τα δρομολόγια τα οποία πρόσφατα αποφασίστηκαν σε συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας διευκόλυνσης των δημοτών από τα κυκλοφοριακά προβλήματα που προέκυψαν από τα έργα στο κέντρο της πόλης.

«Δεν έχουμε αντίρρηση με ενέργειες που διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών μας, αρκεί να είναι νόμιμες και σωστά σχεδιασμένες. Δεν μπορούμε για παράδειγμα να αγνοήσουμε τις έντονες διαμαρτυρίες του κλάδου των ταξί. Άραγε μιλήσατε μαζί τους; Πήραν απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που θέτουν;», είπε ο κ. Μπέγκας.


Για το Πνευματικό Κέντρο

Αναφορικά με τις δραματικές εξελίξεις στο Πνευματικό Κέντρο, ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», τόνισε ότι με απόλυτη ευθύνη της δημοτικής αρχής η ναυαρχίδα του πολιτισμού του δήμου Ιωαννίτων τελεί υπό διάλυση.

«-Αλήθεια, αισθάνεστε περήφανοι; 

-Τελικά όλοι, καθηγητές, μουσικοί, μαθητές, γονείς, συνωμοτούν εναντίων σας; 

-Θα αφήσετε τίποτα ζωντανό; ΚΔΑΠ, σχολή χορού, φιλαρμονική, συμφωνική ορχήστρα… 

-Πόσο επικίνδυνοι και ανεύθυνοι μπορεί να είστε όταν με τις προκηρύξεις σας ακυρώνεται ακόμα και τις δικές σας προβλέψεις προσλήψεων; 

-Πόσους μαέστρους χρειάζεται η Επιχείρηση; Έναν, δύο, τρεις, δεκατρείς; 

-Θα δούμε επιτέλους τις γραπτές εισηγήσεις των αρμοδίων για τις πραγματικές ανάγκες σε μουσικούς και πρόβες των σχημάτων της Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής; 

-Θα γίνει η πρωτοχρονιάτικη συναυλία;», ήταν μερικά από τα καίρια ερωτήματα που έθεσε ο κ. Μπέγκας.


Καθημερινότητα

Κλείνοντας, ο επικεφαλής της παράταξης, απευθύνθηκε στη δημοτική αρχή λέγοντας ότι έχει καταφέρει να μετατρέψει τα Γιάννενα σε μια από τις πιο βρώμικες πόλεις στην Ελλάδα. 

«Από πότε έχει να πλύνετε τους κάδους; Τι γίνεται με τα ογκώδη; Ο μισός δήμος είναι στο σκοτάδι, λόγω κακού προγραμματισμού στις προμήθειες λαμπτήρων, εκτός αν είναι συνειδητή επιλογή σας για ενεργειακή εξοικονόμηση…», τόνισε ο κ. Μπέγκας για να καταλήξει: «Μην υπογράφεται την σύμβαση για την αντικατάσταση των λαμπτήρων οδοφωτισμού. Είναι έγκλημα με θύματα το δήμο και τους πολίτες του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]