Ανακαλύπτοντας .....τα Τζουμέρκα!Συρράκο ,Καλαρρύτες,Baros Pass ...Μονή Κηπίνας ![βίντεο]

 


ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ !

Η αυθεντικότητα, η παράδοση και η γνησιότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που αντιλαμβάνεται ο επισκέπτης της περιοχής!

 Η Πίνδος είναι ένα σύμπλεγμα από βουνά, οροσειρές, χαράδρες και φαράγγια. Τα Τζουμέρκα είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή οροσειρά του. 

Τα Τζουμέρκα ή Αθαμανικά βουνά, που περιβάλλονται από τους ποταμούς Άραχτος, Ασπροπόταμος (Αχελώος) και οι αμέτρητοι παραπόταμοί τους ξεχωρίζουν για την άγρια ​​ομορφιά των τοπίων τους και την αφθονία των νερών. 

Εκεί ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει την ομορφιά της φύσης και να γνωρίσει τους ντόπιους και τις παραδόσεις τους.

 Η αυθεντικότητα, η παράδοση και η γνησιότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που αντιλαμβάνεται ο επισκέπτης της περιοχής. 

Τα ίχνη της ιστορίας σε αυτό το υπέροχο μέρος οδηγούν πίσω στην ομίχλη του χρόνου, δελεάζοντας τον επισκέπτη να ψάξει και να ανακαλύψει όλες τις πτυχές του. 

Συρράκο


 Το Συρράκο χτίστηκε γύρω στον 15ο αιώνα μ.Χ. και διατηρεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική ή Ηπειρώτικη. Πέτρινα πολυώροφα σπίτια, στέγες από σχιστόλιθο, πλακόστρωτα δρομάκια, σκαλιστές βρύσες με τρεχούμενο νερό και η απουσία μηχανοκίνητων οχημάτων, όλα συμβάλλουν στη διατήρηση του παραδοσιακού χρώματος ανέπαφο. Το Συρράκο έχει μια σημαντική ιστορία και είναι η γενέτειρα πολλών επιφανών προσωπικοτήτων. Μπορεί κανείς να επισκεφθεί τα λαογραφικά μουσεία του «Κ. Κρυστάλης» και «Κ. Αυδίκος”. 


Καλαρρύτες

 Το χωριό Καλαρρύτες βρίσκεται σε υψόμετρο 1200 μ. Σύμφωνα με αρχαιολογικά ευρήματα η περιοχή κατοικείται από την Εποχή του Χαλκού! Ο οικισμός άκμασε ιδιαίτερα τον 18ο αιώνα καθώς πολλοί από τους κατοίκους του διατηρούσαν εμπορικούς οίκους σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Εντυπωσιακά αρχοντικά εκείνης της περιόδου, φτιαγμένα από πέτρα όπως και τα υπόλοιπα κτίρια και πλακόστρωτα δρομάκια, διατηρούνται ακόμη και σήμερα καλά. Από εκεί, μπορεί κανείς να επισκεφθεί και το Μουσείο Αργυροτεχνίας του χωριού. 

Μονή Κηπίνας

Το μοναστήρι που είναι σφηνωμένο στον βράχο Το μοναστήρι της Κηπίνας, που θεωρείται κτίσμα του 13ου αιώνα, βρίσκεται κοντά σε ένα πολύ όμορφο χωριό της Ηπείρου, το χωριό Καλαρρύτες στα Τζουμέρκα. Μόλις φτάσετε εκεί, θα δείτε το εντυπωσιακό που συμβαίνει με την κατασκευή του. Το ιδιαίτερο αυτό μοναστήρι είναι ουσιαστικά σφηνωμένο σε ένα βράχο, σε μια απότομη πλαγιά. Από κάτω κυλάει ο Καλαρρύτικος ποταμός κάνοντας το τοπίο ακόμα πιο ειδυλλιακό. 

Το Baros Pass είναι απαραίτητο για τους λάτρεις του δρόμου στην Ελλάδα 

Το Baros Pass είναι ένα ψηλό ορεινό πέρασμα σε υψόμετρο 1.898 m (6.227 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, που βρίσκεται στα σύνορα Ηπείρου και Θεσσαλίας, στην κεντρική Ελλάδα. Είναι ένας από τους ψηλότερους δρόμους της χώρας. Ψηλά στη νότια οροσειρά της Πίνδου, ο δρόμος προς την κορυφή, γνωστός και ως Πέρασμα Μπαρού, ήταν πλήρως ασφαλτοστρωμένος το 2013. Λέγεται ότι είναι, λανθασμένα, ο ψηλότερος ασφαλτοστρωμένος δρόμος της χώρας. Το πέρασμα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως διάδρομος διέλευσης μέσω της οροσειράς της Πίνδου. Μέχρι το 1912, τα ελληνοτουρκικά σύνορα περνούσαν ακριβώς από αυτό το πέρασμα

[ευχαριστούμε τον Dimitris Mermingis για τη διάθεση του υλικού]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]