ΙΩΑΝΝΙΝΑ/ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

512 μαθητές από 13 δημοτικά σχολεία των Ιωαννίνων γνώρισαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας παίζοντας!

 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές «Παίζω, μαθαίνω, κυκλοφορώ» του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων 

512 συνολικά μαθητές από 13 δημοτικά σχολεία των Ιωαννίνων  γνώρισαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας παίζοντας! 

Με γνώμονα το τρίπτυχο «Παίζω - Μαθαίνω - Κυκλοφορώ», το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων διοργάνωσε εβδομάδα κυκλοφοριακής αγωγής (21-25 Νοεμβρίου) για μικρούς μαθητές, η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. 

Η πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και υπό την αιγίδα του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.), στις εγκαταστάσεις του οποίου έλαβε χώρα. 

Στόχος της ενημερωτικής δράσης ήταν η καλλιέργεια κυκλοφοριακής αγωγής από την κρίσιμη παιδική ηλικία, με απώτερο σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. 

Ειδικότερα, 512 συνολικά μαθητές Α΄ έως Δ΄ Τάξης δεκατριών (13) δημοτικών σχολείων των Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τους βοηθήσουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια, ως παιδιά αλλά και ως μελλοντικοί οδηγοί. 


Οπτικοακουστικό υλικό, τάπητας κυκλοφοριακής αγωγής, γυαλιά προσομοίωσης μέθης, παιδικές φιγούρες και οχήματα ενθουσίασαν τους μαθητές, βοηθώντας τους παράλληλα να εμπεδώσουν βιωματικά και διαδραστικά τις παρεχόμενες γνώσεις. 

Ως αναμνηστικό για την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος, απονεμήθηκε σε κάθε παιδί δίπλωμα κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς και τετράδιο δραστηριοτήτων για την οδική ασφάλεια.   

Ανάλογες δράσεις του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων θα συνεχιστούν, για ένα ασφαλές οδικό περιβάλλον χωρίς τροχαία ατυχήματαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]