ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το νέο Πάρκο Ιστορίας του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι .....στο 51ο Τεύχος του Περιοδικού της Βουλής!


 Ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στο νέο Πάρκο Ιστορίας που ετοιμάζει ο Δήμος Πωγωνίου στο Καλπάκι παρουσιάζεται στο 51ο  Τεύχος του Περιοδικού της Βουλής «Επί του... περιστυλίου!».

Το νέο τεύχος επικεντρώνεται στους πρωτομάστορες του έπους του '40 και γίνεται εκτενής αναφορά στο Πάρκο Ιστορίας το οποίο περιλαμβάνει το Μνημείο Πεσόντων, το Νέο Πολεμικό Μουσείο και την Ανάδειξη – Ανάπλαση Ιστορικών Θέσεων Μαχών Έπους 1940.

Οι σχετικές μελέτες βρίσκονται στο τελικό στάδιο των εγκρίσεων φέρνοντας ακόμη πιο κοντά την υλοποίηση του οράματος για τη δημιουργία ενός Πάρκου που θα αναδεικνύει το Έπος του ’40 και θα τιμά τους πεσόντες ήρωες.

«Μέσω του Πάρκου η περιοχή του Καλπακίου θα αποκτήσει το ρόλο που της ανήκει στους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου του 1940. Πάγιο αίτημα του Δήμου είναι να γίνεται στο Καλπάκι ο επίσημος εορτασμός καθώς σε αυτά εδώ τα χώματα έγιναν οι κρίσιμες μάχες. Το χρωστάμε σε όσους θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την ελευθερία» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

Νέο Πολεμικό Μουσείο: Θα συνορεύει με το υπάρχον Μουσείο και χωροθετείται σε έκταση του Δήμου Πωγωνίου, εμβαδού 4.277 τ.μ. Το κτίριο, συνολικής επιφάνειας 507 τ.μ., θα περιλαμβάνει ισόγειο και υπόγειο. Στο ισόγειο θα βρίσκεται ο εκθεσιακός χώρος, συνεδριακός χώρος – αίθουσα προβολών και εκδηλώσεων 80 θέσεων και βοηθητικοί χώροι (εντευκτήριο, πωλητήριο κ.λπ.).

Μνημείο Πεσόντων: Το Μνημείο θα κατασκευαστεί στη θέση «Βουρλιάσος», με την οικονομική συνδρομή της Βουλής των Ελλήνων και είναι προς δημοπράτηση. Θα αποτελείται από το Πάρκο Μνήμης όπου θα αναγράφονται των ονόματα των 13.976 ηρώων πεσόντων μαχητών, τον χώρο εκδηλώσεων με το μνημείο κατάθεσης στεφάνων, ένα εκκλησάκι και τους βοηθητικούς χώρους.

Ανάδειξη – Ανάπλαση Ιστορικών Θέσεων Μαχών Έπους 1940: Μέσω της ανάδειξης των θέσεων Μαχών θα δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες για ιστορική ενημέρωση και περιβαλλοντική εκπαίδευση ενώ οι πρώτες παρεμβάσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Το έργο παρουσιάζει ιδιαίτερη ιστορική, πολιτιστική, πολιτισμική και αναπτυξιακή αξία και η ανάδειξη των ιστορικών σημείων θα συμβάλει στην προβολή της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής, στη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων για την ιστορική ενημέρωση των επισκεπτών καθώς και στην ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

«Το Πάρκο Ιστορίας αποτελεί όραμα για το Δήμο Πωγωνίου. Ευχαριστούμε τη Βουλή των Ελλήνων και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Κων/νο Τασούλα για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του Μνημείου Πεσόντων με το ποσό των 640.000€» καταλήγει ο κ. Καψάλης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]