Άρτα:Προχωρά η υπογειοποίηση του δικτύου μέσης τάσης - Αποξήλωση 46 στύλων στην Περιφερειακή ΟδόΤο έργο της υπογειοποίησης δικτύου μέσης τάσης στην Περιφερειακή Οδό, προχωρά κανονικά όπως διαπίστωσε και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Σωτήρη Χρηστούλη, που επισκέφτηκαν το έργο.  

Η υπογειοποίηση του δικτύου μέσης τάσης, είναι ένα έργο με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ και αφορά την αφαίρεση ψηλών ιστών και εναέριων καλωδίων και την υπογειοποίηση μέσης τάσης των δικτύων της Περιφερειακής Οδού μήκους 3,7χλμ. Προσφέροντας αισθητική αναβάθμιση κατά μήκος όλης της διαδρομής, αλλά και ασφάλεια αφού εκμηδενίζονται φαινόμενα όπως διακοπή ρεύματος από πτώση κλαδιών σε ηλεκτροφόρα σύρματα.  


Όπως σημείωσε και ο Δήμαρχος: «Μια ουσιαστική παρέμβαση στην Περιφερειακή Οδό, τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και λειτουργικότητας αλλά και ασφάλειας, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες πού λόγω της πτώσης κλαδιών στα ηλεκτροφόρα σύρματα γίνονταν διακοπές ρεύματος».

Υπενθυμίζεται πως το έργο της υπογειοποίησης που υλοποιεί αυτό το διάστημα η ΔΕΔΔΗΕ, αποτελεί υποέργο της συνολικής παρέμβασης του Δήμου Αρταίων για την ασφάλεια και λειτουργικότητα της Περιφερειακής  Οδού, με συνολικό προϋπολογισμό 3 ε.κ ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της υπογειοποίησης, θα ακολουθήσει το κυρίως έργο στο δίκτυο οδοφωτισμού της Περιφερειακής οδού στον αστικό ιστό της πόλης της Άρτας, με τοποθέτηση  φωτιστικών τύπου led, με συνολικό προϋπολογισμό 2.075.000,00 € και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ) εξασφαλίζοντας καλύτερο φωτισμό για οδηγούς και πεζούς. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]