ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Χειμάρρα, Φοινίκι και Δρόπολη – Μετά από 31 χρόνια εν ενεργεία Έλληνας πρωθυπουργός στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα


 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια της Συνόδου ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων θα παρευρεθεί στα Τίρανα στις 06 Δεκεμβρίου 2022. Σύμφωνα με πηγές και εκτός απροόπτου έχει προγραμματίσει την επόμενη μέρα της συνόδου ( 07Δεκεμβρίου 2022) να επισκεφθεί την Χιμάρα, την Φοινίκι και την Δρόπολη.


Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης που έχει δεχτεί στις πρόσφατες συναντήσεις στην Αθήνα, από την ηγεσία της ΔΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ, τον πρόεδρο της Ομόνοια Χιμάρας καθώς και από την Ένωση Χειμαρριωτών "Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ". Βέβαια και ο ίδιος εξέφρασε, πρώτος, την επιθυμία του να επισκεφτεί το χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.


Όπως έχει γίνει γνωστό τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύσουν κορυφαίοι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης και η μεταφορά τους στην Αλβανία θα γίνει με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «ΣΙΝΟΥΚ». Από την Αλβανική πλευρά την ελληνική αποστολή στη Μειονότητα θα συνοδεύσει υπουργός της αλβανικής κυβέρνησης, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα είναι παρών και ο Έντι Ράμα.


Πρόκειται για μια σημαντική επίσκεψη, εν ενεργεία Έλληνα Πρωθυπουργού στην Εθνική Ελληνική Μειονότηταέπειτα από 31 χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία επίσημη επίσκεψη ήταν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις 13 Ιανουάριου 1991 στην Δερβιτσάνη. 

dropolinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]