ΕΟΕ: Ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας για την προώθηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024»

 Υπεγράφη στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας για την προώθηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», την ανάδειξη της Ελληνικής Ολυμπιακής πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση της Γαλλικής γλώσσας.

Η συνεργασία ξεκίνησε το 2018 με ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα και η ανανέωση υπεγράφη από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο, τον Πρέσβης της Γαλλίας, κο Patrick Maisonnave, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, κο Γιώργο Αλικάκο και τον Σύμβουλο για θέματα Πολιτισμού της Γαλλικής Πρεσβείας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου, κο Nicolas Eybalin, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Το πρόγραμμα που συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, έχει σκοπό την προώθηση των αξιών του Ολυμπισμού, του πνεύματος αλληλοβοήθειας, της ανεκτικότητας της ενσωμάτωσης και της Γαλλοφωνίας.

Η σύμπραξη των συγκεκριμένων φορέων στοχεύει επίσης στην ενθάρρυνση του εξειδικευμένου διαλόγου μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων ειδημόνων του Ολυμπισμού και την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού εθελοντισμού, σύμφωνα με το Ολυμπιακό πνεύμα που κληροδότησαν οι Δημήτριος Βικέλας και Πιερ Ντε Κουμπερτέν.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος τόνισε στην ομιλία του: «Το μνημόνιο αυτό εκφράζει την επιθυμία μας να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίηση μίας άρτιας διοργάνωσης και φυσικά την αμέριστη υποστήριξη μας προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Η ΕΟΕ δεσμεύεται να εργαστεί από τώρα στο πλευρό σας, ώστε όλοι οι Έλληνες μαζί με το γαλλικό λαό να βιώσουν τα δυνατά συναισθήματα που αναμφίβολα θα προσφέρουν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024. Μπορεί αυτό το μνημόνιο συνεργασίας να είναι απλώς ένα έγγραφο. Αλλά μαζί μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Μια πράξη που θα βελτιώσει τις ζωές χιλιάδων νέων. Των νέων που αποτελούν το μέλλον και των δύο χωρών μας.»

Ο Πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α. Γιώργος Αλικάκος τόνισε: «Η συνεργασία αυτή, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη νεολαία της χώρας μας, την προώθηση του Ολυμπιακού πνεύματος, τις Ολυμπιακές αξίες και τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Για το λόγο αυτό, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, αγκάλιασε αυτή τη συνεργασία από την πρώτη στιγμή και οι εμπειρίες μας και τα αποτελέσματα ήταν άκρως θετικά και ενθαρρυντικά για να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια.»

Ο Πρέσβης της Γαλλίας, κος Patrick Maisonnave επισήμανε: «Οι Έλληνες διοργανώσατε άρτιους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 και τώρα καλούμαστε εμείς οι Γάλλοι, 20 χρόνια μετά να πράξουμε το ίδιο. Πρέπει να επιτύχουμε μια διοργάνωση με παγκόσμια απήχηση η οποία θα συγκεντρώσει τους καλυτέρους αθλητές όλου του κόσμου παραμένοντας  πιστοί στα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Αξίες που επιθυμούμε να αναδείξουμε Γάλλοι και Έλληνες μαζί, αξίες όπως η ισότητα, η γενναιοδωρία, η αδελφοσύνη, η αλληλεγγύη. Αυτές αποτελούν εξάλλου σημερινές σημαντικές αξίες για όλους μας. Θα ήθελα να εκφράσω την χαρά μου για την σημερινή ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας, χάρη σε αυτό θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον κάποιες δράσεις για την προώθηση του αθλητισμού και των ολυμπιακών αξιών, με τις οποίες συνδεόμαστε τόσο στενά, απευθυνόμενοι στην νεολαία των δύο χωρών μας.»

Μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είπε: «Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας έχει μοναδικές προεκτάσεις. Η Ελληνική Ολυμπιακή πολιτιστική κληρονομιά είναι το φως, όχι μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά για τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα. Οι διαχρονικές και πανανθρώπινες Ολυμπιακές αξίες δείχνουν το δρόμο για τον αθλητισμό που θέλουμε να βλέπουμε. Για τους αθλητές τους οποίους θαυμάζουμε. Για τις προσωπικότητες με τις οποίες επιλέγουμε να ταυτιστούμε. Για την κοινωνία που θέλουμε να γίνουμε.»

Την εμπειρία που έχουν από την διοργάνωση του προγράμματος έως τώρα, κατέθεσαν οι Ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκος, Εύη Μωραιτίδου και Βασίλης Πολύμερος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελάκης, η πρώην Υπουργός Αθλητισμού Φάνη Πετραλιά, οι Ολυμπιονίκες Αγη Κασούμη και Γιώργος Τζελίλης, η Χορογράφων των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Αρτεμις Ιγνατίου, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ Αντώνης Νικολόπουλος, Ιάκωβος Φιλιππούσης, Θωμάς Τόκας, Αλεξάνδρα Πάλλη, Νίκος Ξυλούρης, Δημήτρης Γεωργούλης, Γιάννης Κάπος και Θανάσης Παπαγεωργίου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και ο διευθυντής του ΑΣΑΕΔ Σπύρος Ανδριόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]