Αύξηση ζημιών στον κλάδο αυτοκινήτου το 2021- Ποιοι νομοί είναι οι πιο "ζημιάρηδες"

 


Αύξηση της συχνότητας  Ζημιών και του δείκτη ζημιών καταγράφει η Στατιστική Επετηρίδα Ασφάλισης Αυτοκινήτων (Statistical Yearbook for Motor Insurance) 2021  της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα.


Οσο η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αυξάνεται στην μετά την πανδημία εποχή τόσο και οι ζημιές στο κλάδο αυτοκινήτου αυξάνονται όπως προκύπτει από τα δεδομένα της Επετηρίδας. Ωστόσο η μέση ζημιά παρουσιάζει ελαφρά μείωση.


Αναλυτικότερα η Στατιστική Επετηρίδα Ασφάλισης Αυτοκινήτων (Statistical Yearbook for Motor Insurance) 2021  της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στο πρόλογο που υπογράφει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου Δημήτρης Ζορμπάς αναφέρει ότι η ασφάλιση αυτοκινήτων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους ασφάλισης στην Ελλάδα. Συμμετέχει κατά 44,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλίσεων κατά Ζημιών και κατά 22,4% στην συνολική παραγωγή ασφαλίσεων Ζωής και Ζημιών (στοιχεία έτους 2021). Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων αναφέρεται στην εγγεγραμμένη παραγωγή των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με εγκατάσταση καθώς και όσων δραστηριοποιούνται μέσω ελεύθερης παροχής υπηρεσιών και κάνουν χρήση των υπηρεσιών της ΕΑΕΕ.


Η ως άνω οριζόμενη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων (άθροισμα των κλάδων 3. Χερσαίων οχημάτων και 10. Αστικής ευθύνης χερσαίων οχημάτων) του έτους 2021 ήταν 1,07 δισ. €, μειωμένη κατά 0,01% σε σχέση με το 2020.


Την ίδια χρονιά οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών συνολικά κατέγραψαν παραγωγή 2,4 δισ. €, αυξημένη κατά 5,2% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.


Στην παρούσα Στατιστική Επετηρίδα συμμετείχαν με αναλυτικά στοιχεία 30 Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις, με εκτιμώμενη συμμετοχή 89% στο σύνολο του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων για το 2021. Οι σημαντικότεροι αριθμοδείκτες που προκύπτουν από τη μελέτη των στοιχείων των ετών 2020 και 2021 αντιστοίχως, αναφορικά με την ασφάλιση αυτοκινήτων για το σύνολο των καλύψεων και των οχημάτων, έχουν ως εξής:


Όπως προκύπτει από τον πίνακα το 2021 καταγράφεται αύξηση της συχνότητας ζημιών και του δείκτη ζημιών σε σύγκριση με το 2020.


Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πιες περιοχές είναι οι πιο «ζημιάρικες» και επίσης ποιες έχουν το υψηλότερο μέσο κόστος ζημιάς


nextdeal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]