Έκθεση νομισματικής πολιτικής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας


" Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε έκθεση νομισμάτων και χαρτονομισμάτων της ιδιωτικής συλλογής του εκπαιδευτικού του σχολείου μας,

κ. Θωμάζου Δημήτρη , στις 21 Νοεμβρίου 2022 ημέρα Δευτέρα στο σχολείο.

Τα νομίσματα  προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα, καλύπτοντας την περίοδο από τον 18ο αιώνα μέχρι την κατάργηση της δραχμής ως ανταλλακτικού μέσου, αλλά και από άλλες χώρες του παγκόσμιου χάρτη.

Τις πρωινές ώρες οι μαθητές του σχολείου μας  επισκέφθηκαν το χώρο της έκθεσης.  Θεωρούμε ότι η έκθεση αυτή συνιστά μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε κομμάτια της ελληνικής ιστορίας, υπό το πρίσμα του «μέσου συναλλαγής» που χρησιμοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας, τη δραχμή.

Για την καλύτερη κατανόηση, δε, της ιστορικής διαδρομής και την εξελικτική πορεία της δραχμής θα υπάρχει κατάλογος – βιβλίο στο οποίο καταγράφεται η ιστορία καθενός από τα ελληνικά νομίσματα. 

Επίσης ο κ. Θωμάζος, έδωσε πολλές ιστορικές πληροφορίες σχετικά με τα νομίσματα και χαρτονομίσματα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση.

Με αυτόν τον τρόπο μικροί και μεγάλοι θα συνειδητοποιήσουν μέσω των επιγραφών, των συμβόλων και των παραστάσεων που κοσμούν τις όψεις των νομισμάτων τις σπουδαίες μαρτυρίες ενός ιστορικού πολιτισμού που εκτυλίχθηκαν από τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους μέχρι τη νομισματική μας ένωση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. "αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου ο  Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας ,κ.Γεώργιος Κύλλας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]