Κοινωνικός Τουρισμός: Δωρεάν χειμερινές διακοπές έως 12 ημέρες με voucher


 Χειμερινές διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ μπορούν να πραγματοποιήσουν οι κάτοχοι επιταγών (voucher) Κοινωνικού Τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΥΠΑ υλοποιεί φέτος δύο προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού. Αυτά είναι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού εργαζομένων και ανέργων και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων e-ΕΦΚΑ (τ. ΟΑΕΕ).


Πρόκειται για προγράμματα ιδιαίτερα ενισχυμένα και ελκυστικά, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζονται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα, αλλά και αυξημένες τιμές επιδότησης.


Ποιοι μπορούν να πραγματοποιήσουν 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.


Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στους Δήμους Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.


Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων

Οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέσω gov.gr στις διευθύνσεις:


Α. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού εργαζομένων και ανέργων

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού εργαζομένων και ανέργων https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-ergasias-kai-koinonikon-upotheseon/demosia-uperesia-apaskholeses-d-up/parohoi-tourismou


Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων ή ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους eΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)  θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως τις 30 Ιουνίου 2023 στις 23.59 στην παραπάνω διεύθυνση και θα χρειαστούν:


είτε τους κωδικούς σας πρόσβασης πρόσβασης στο Taxisnet

είτε τους κωδικούς της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα 


Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης για τη διαμονή δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν περιληφθεί στο «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ και για την ακτοπλοϊκή μετάβασή τους σε αυτά. Οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη τους είναι απαραίτητο να είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.


Το πρόγραμμα καταρτίζεται από σχετική ΚΥΑ που εκδίδεται κάθε χρόνο, βάσει της οποίας, στη συνέχεια, δημοσιεύεται Δημόσια Πρόσκληση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης με τους λεπτομερείς όρους και τις προϋποθέσεις αυτού. Η Δημόσια Πρόσκληση αναρτάται στον Διαδικτυακό τόπο της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες.


Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης αυτού ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.


Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από 1 έως 6 διανυκτερεύσεις. Στις νήσους Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κω, καθώς και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 10 διανυκτερεύσεις, στη Νήσο Σάμο και στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του ν. Ευβοίας μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 12 διανυκτερεύσεις.


Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.


Β.Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou-gia-suntaxioukhous-eephka-proen-oaee


Οι  επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν  ως πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων ή ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους eΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)  θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως τις 30 Ιουνίου 2023 στις 23.59  στην παραπάνω διεύθυνση και θα χρειαστούν:


είτε τους κωδικούς  τους πρόσβασης πρόσβασης στο Taxisnet

είτε τους κωδικούς της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα 


Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες και πάροχοι που έχουν υποβάλει αίτηση και για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2022-2023 στην οποία έχουν ήδη επισυνάψει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, αρκεί να υποβάλουν μια απλή αίτηση και σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.



Κικίλιας: Δεν επιβεβαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι δεν θα πάει καλά ο τουρισμός φέτος

Για την πορεία του ελληνικού τουρισμού μίλησε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας στην δέκατη ετήσια γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας που έγινε στο εκθεσιακό χώρο Metropolitan expo, όπου εκεί διεξάγεται  έως τις 28 Νοεμβρίου και η τουριστική έκθεση Xenia 2023.


Η φετινή χρονιά δεν επιβεβαίωσε όσους πίστευαν ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν θα πήγαινε καλά αυτήν την χρονιά, τόνισε ο κ. Κικίλιας και την ίδια στιγμή  απέδωσε τα εύσημα στους ξενοδόχους, λέγοντας ότι χωρίς τον επαγγελματισμό των ξενοδοχείων δεν θα είχαμε την Ελλάδα ως έναν ασφαλή υγειονομικά προορισμό.


Απαντώντας στα αιτήματα των ξενοδόχων για ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο που όπως είπε, θα διαχωρίζει την μέση οικογένεια που μισθώνει ένα διαμέρισμα με την εταιρία που μισθώνει δεκάδες διαμερίσματα. Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι θα υπάρξουν και ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της ασφάλειας των υποδομών.

πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]