Νίκη και πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου για τον ΠΑΣ WBC!



Ποδαρικό με το δεξί έκανε η ομάδα του ΠΑΣ WBC στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τη φετινή σεζόν.


Η ομάδα του ΠΑΣ WBC επικράτησε εύκολα (40-77) στο ΔΑΚ Σερρών της ομάδας του Πανσερραϊκού και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας του ΠΑΣ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα του Πανσερραϊκού έστειλε θετικά μηνύματα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών την προσεχή Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο Νέο Κλειστό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.


Ωστόσο, εκτός από το αγωνιστικό σκέλος, την παράσταση έκλεψαν στην αναμέτρηση, οι φίλαθλοι του ΠΑΣ, που ταξίδεψαν στις Σέρρες για να υποστηρίξουν την ομάδα, δημιουργώντας «καυτή» ατμόσφαιρα και στέλνοντας ένα μήνυμα για την παρουσία τους στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, εντός και εκτός έδρας.


Οι αθλήτριες του κόουτς Μαργαρίτη έδειξαν πως αρχίζουν να βγάζουν στο παρκέ στοιχεία από το παιχνίδι που ζητά ο προπονητής τους, από την αρχή της προετοιμασίας, παρότι η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη στο 100% και τα περιθώρια βελτίωσης είναι ακόμη πολλά.


Ο ΠΑΣ πήρε προβάδισμα από νωρίς στο σκορ, με πρωταγωνίστριες τη Μαρίνη και την Μπριγκς αντίστοιχα και τις υπόλοιπες να ακολουθούν.


Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τις φιλοξενούμενες να προηγούνται με νταμπλ σκορ (12-24) που συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο β’ δεκάλεπτο (21-47) με όπλο τη δυνατή τους άμυνα και τις καλές επιλογές στην επίθεση.


Η αναμέτρηση είχε κριθεί σε μεγάλο βαθμό, όμως οι αθλήτριες του ΠΑΣ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο τρίτο δεκάλεπτο, που βρήκε τον ΠΑΣ μπροστά με 33-67. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο με το τελικό σκορ 40-77 να επιβεβαιώνει την απόλυτη κυριαρχία του ΠΑΣ και τη διαφορά δυναμικότητας και επιπέδου.


Από την ομάδα του ΠΑΣ η Μπριγκς με 24 πόντους (9/12 δίποντα) και 18 ριμπάουντ ήταν η κορυφαία, με την Μαρίνη να ακολουθεί με 18 πόντους (3 τρ.) Εξαιρετική εμφάνιση και από την Εβόντο με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιπες αθλήτριες.


Τα δεκάλεπτα: 12-24, 21-47, 33-67, 40-77.


Πανσερραϊκός (Ρούλης): Χωλοπούλου Σ. 3 (1τρ), Μαραγκού 6 (1τρ), Γκατζιώλη, Μπακιρτζίδου 9, Τζιαμπάζη 9 (3τρ), Γκέκα, Χωλοπούλου Μ. 3, Γκάλιου, Βαρούτη, Θανοπούλου 2, Μαμούδη, Spaic 8 (2τρ)


ΠΑΣ Γιάννινα WBC (Μαργαρίτης-Χαντέλης): Μπριγκς 24 (18ρ), Σαρηγιαννίδου 4, Μαρίνη 18 (3τρ), Καλαμπάκου 5 (1τρ), Έφα 2, Γκομπετζισβίλι 8 και Εβόντο 16 (1τρ), Τζήμου, Στεργίου.


Δηλώσεις


Μετά το τέλος του ματς ο κόουτς Μαργαρίτης δήλωσε: «Σήμερα το μεσημέρι μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε το πρώτο μας σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, για το Κύπελλο Ελλάδας, εναντίον του Πανσερραϊκού στις Σέρρες.


Πιστεύω ότι η ομάδα μας ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό και να παίξει σε ένα καλό επίπεδο… το καλύτερο που μπορέσαμε για αυτήν την περίοδο της σεζόν μετά από ενάμιση μήνα προπονήσεων.


Πιστεύω ότι μετά από το σημερινό παιχνίδι τα μαθήματα που βγάλαμε θα μας βοηθήσουν στην προσπάθεια μας να βελτιωθούμε σαν ομάδα και σαν παίκτριες. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς της ομάδος που έκαναν το ταξίδι στις Σέρρες για να μας δώσουν μεγάλη συμπαράσταση. Όταν τους είδα να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο η καρδιά μου χτύπησε λιγάκι πιο γρήγορα και το μόνο που σκέφτηκα ήταν… “Λοιπόν έτσι είναι ο κόσμος ΠΑΣ Γιάννινα WBC. Coach Μαργαρίτη καλωσόρισες σε κάτι πολύ σπέσιαλ”».


Η Κατερίνα Μαρίνη δήλωσε με τη σειρά της: «Μπήκαμε με το δεξί στις επίσημες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις ενάντια στην ομάδα του Πανσερραϊκού για τον θεσμό του κυπέλλου. Το παιχνίδι εξελίχθηκε ομαλά για την ομάδα μας μιας και δεν αντιμετωπίσαμε δυσκολίες κατά την διάρκεια. Οι οπαδοί της ομάδας ακολούθησαν την αποστολή και μας μετέφεραν όλη την ενέργειά τους με αποτέλεσμα αυτό να γίνει φανερό και στον τρόπο παιχνιδιού μας. Η πρόκριση στους 8 του κυπέλλου είναι ένας στόχος που είχαμε θέσει από την πρώτη μέρα και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να εκπληρώσουμε και τους υπόλοιπους στόχους της χρονιάς».


Ευχαριστίες


Η Διοικούσα Επιτροπή του ΠΑΣ WBC αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει θερμές ευχαριστίες προς τη διοίκηση και την ομάδα του Πανσερραϊκού για τη φιλοξενία και εύχεται καλή επιτυχία στη σεζόν.


Επίσης όμως, η διοίκηση, ο κόουτς Μαργαρίτης και οι αθλήτριες της ομάδας εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς τους φιλάθλους του ΠΑΣ, που ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να σταθούν στο πλευρό της ομάδας μας, στην αρχή μίας δύσκολης χρονιάς.


Τους δίνουμε την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους.


Τους θέλουμε δίπλα μας και την ερχόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου (14.00) στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο Νέο Κλειστό, αλλά και σε κάθε παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]