«Ο Θάνατος σου η ζωή μου» από τη «Δωδωναία Σκηνή»

 


Την κοινωνική κωμωδία «Ο Θάνατος σου η ζωή μου» του Αλέκου Σακελλάριου παρουσιάζει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 20:30 στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» η «Δωδωναία Σκηνή», η θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δωδώνης. 

Η έξυπνη και σπιρτόζικη κοινωνική κωμωδία «Ο Θάνατος σου η ζωή μου», είναι ένα από τα ελάχιστα θεατρικά έργα του Αλέκου Σακελλάριου που δεν μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1956, με τον Βασίλη Λογοθετίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Ο κεντρικός ήρωας Λαυρέντης Πιτσιλός, είναι εργολάβος κηδειών, η δουλειά του οποίου είναι… εντελώς πεθαμένη. Στην προσπάθειά του να ορθοποδήσει μέσα στην κρίση σκαρφίζεται κόλπα για να καπαρώσει ως πελάτη έναν ετοιμοθάνατο βιομήχανο. Δεν είναι όμως ο μόνος. Πέρα από τον ανταγωνιστή του όλοι σχεδόν στη γειτονιά περιμένουν το συγκεκριμένο θάνατο για να πιάσουν την καλή… 

Τα νοήματα του έργου βαθιά και τα ουσιαστικά αλλά και διαχρονικά μηνύματα του συγγραφέα μεταφέρονται, έξυπνα και ανάλαφρα τόσο με τον καθημερινό και άμεσο λόγο των ηρώων της όσο και με την ανατρεπτική της πλοκή της. Ο θεατής φεύγει από το θέατρο με μια γλυκόπικρη αίσθηση και ερωτήματα όπως: Τι είναι τελικά ο άνθρωπος, αθώα περιστερά ή κοράκι; Είναι προτιμότερο να εκμεταλλεύεσαι τον άλλον όσο ζει ή αφού πεθάνει; Σε πόσα πτώματα εντέλει επιτρέπεται να πατήσει κανείς για να βγάλει λεφτά και να ανέλθει κοινωνικά;


Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Κατσάνος ο οποίος έχει και την οργανωτική της διεύθυνση της ομάδας.


Στην παράσταση, που διαρκεί 95 λεπτά και είναι κατάλληλη για όλη την οικογένεια, συμμετέχουν συνολικά δεκαέξι ερασιτέχνες ηθοποιοί, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έλαβε το «βάπτισμα του πυρός» το φετινό καλοκαίρι, οπότε και η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε περιοδεία σε κοινότητες του Δήμου Δωδώνης.


Η «Δωδωναία Σκηνή»

Η «Δωδωναία Σκηνή» δημιουργήθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης τον χειμώνα του 2021 και φιλοδοξεί να προσφέρει στο ευρύ κοινό της περιοχής άρτιες παραγωγές αλλά και να αποτελέσει μια κυψέλη πολιτιστικής δημιουργίας για τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Δωδώνης. 

Με πολύ ενθουσιασμό και την υπόσχεση να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους τα μέλη της «Δωδωναίας Σκηνής» καλούν το κοινό των Ιωαννίνων να απολαύσει, μια ευχάριστη και επίκαιρη κωμωδία.


Συντελεστές παράστασης:

Κείμενο: Αλέκος Σακελλάριος

Σκηνοθεσία – σκηνογραφία: Δημήτρης Κατσάνος 

Κατασκευή σκηνικού: Χρήστος Νίκας

Εικαστική επιμέλεια σκηνικών: Νένα Εξάρχου

Αφίσα/γραφιστικά: Μιχάλης Διαμάντης

Τα κοστούμια της παράστασης έχουν επιμεληθεί τα μέλη της ομάδας

Ηχοφωτιστική κάλυψη: Λευτέρης & Βαγγέλης Τζοβάρας

Υποβολέας: Ευθυμιάδου Βασιλική


Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

ΜΑΡΙΑ: Κατερίνα Μαρτίνη

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ: Σπύρος Βάρφης

ΚΑΙΤΗ: Ελένη Κόλλια

ΓΚΑΡΣΟΝΙ: Βασίλης Βώττης

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ: Χρήστος Ντάρας

ΑΛΙΚΗ: Ελένη Ντάσιου

ΓΚΑΝΑΣ: Κώστας Παππάς – Σωτήρης Αλεξίου (Διπλή διανομή)

ΠΕΛΑΤΗΣ: Γιώργος Παπαθωμάς

ΚΑΤΙΝΑ: Μαρία Νταλαούτη

ΤΖΕΝΗ: Βασιλική Ζδράβου

ΚΥΡΙΑ ΠΕΤΡΙΝΑΚΟΥ: Μάνθα Δόση

ΓΙΑΤΡΟΣ: Κώστας Ζιάκκας

ΝΟΣΟΚΟΜΑ: Όλγα Κωστούλα

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Γιώργος Παπαθωμάς - Σωτήρης Αλεξίου (Διπλή διανομή)

ΜΟΔΙΣΤΡΑ: Αλεξάνδρα Τάτση - Τασία Μπάκα (Διπλή διανομή)

ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ: Τζένη Βαγενά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]