ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων ηγείται και στην εργοδοτική ασυδοσία-Απέλυσε συμβασιούχους μουσικούς .....και τώρα ζητά εθελοντές για την παρέλαση

 


Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων αφού απέλυσε 9 συμβασιούχους της φιλαρμονικής, αφού καθυστέρησε την προκήρυξη του διαγωνισμού για τους υπολοίπους τώρα ζήτησε από συγκεκριμένους υποψήφιους του διαγωνισμού να προσέλθουν για εργασία υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση ότι εργάζονται εθελοντικά στην παρέλαση! 

Μάλιστα η διοίκηση επέλεξε τις υπεύθυνες δηλώσεις για εθελοντική εργασία να τις μοιράσει στους υποψήφιους συμβασιούχους ένα μέλος της επιτροπής που θα αξιολογήσει τις αιτήσεις τους! Μ άλλα λόγια ανοιχτός εκβιασμός : ή έρχεστε για δουλειά απλήρωτοι ή δεν βλέπετε σύμβαση. 

Η ασυδοσία της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων σε βάρος των συμβασιούχων έχει φτάσει στο σημείο να παραδέχεται στους ελεγκτικούς μηχανισμούς ότι κάθε χρόνο τους επιβάλλεται να δουλεύουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι και να προκαλεί μάλιστα και έκπληξη το γεγονός ότι φέτος οι συμβασιούχοι διαμαρτύρονται! 

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τη διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου, τη Δημοτική Αρχή αλλά και την μεγαλοεργοδοσία της πόλης : εθελοντική εργασία δεν υπάρχει. Οι εκβιασμοί για απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία δεν θα περάσουν. Δουλεύουμε για ένα λειψό μεροκάματο που δεν φτάνει ούτε για το σούπερ μάρκετ. Αυτό δεν πρόκειται να το χαρίσουμε σε κανένα. 

Η παρουσία του πρωθυπουργού στην παρέλαση θα επιβραβεύσει την επιλογή της δημοτικής αρχής για απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Άλλωστε κάθε νέος νόμος της κυβέρνησης για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά εκεί οδηγεί το λαό : σε μισθούς «φιλοδωρήματα», νομιμοποίηση της μαύρης εργασίας και ασφαλιστικό στα μέτρα των εργοδοτών! 

Γνωρίζουμε ότι οι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας δέχονται ισχυρότατες πιέσεις που όσο και να προσπαθούν να τις παρουσιάσουν ως ηθικά διλήμματα δεν είναι τέτοια. Είναι ωμοί εκβιασμοί για το μεροκάματο. Τους καλούμε να μην σκύψουν το κεφάλι. Να συσπειρωθούν στο σωματείο. Να μην αποδεχτούν να πάνε για δουλειά με 9 απολύσεις και χωρίς μισθό. Κανένας μόνος του! 

Ο Σύλλογος μας για να προστατεύσει τα μέλη του υπέβαλλε σήμερα καταγγελία για ανασφάλιστη εργασία τόσο στο ΙΚΑ όσο και στο ΣΕΠΕ και ζήτησε να γίνουν οι έλεγχοι που προβλέπονται την ημέρα της παρέλασης.


Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]