ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Προσωπική Χρηματοοικονομική σε περιόδους κρίσεων Ο ρόλος των κρυπτονομισμάτων και του χρυσού



Δ’ Κύκλος

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Έναρξη προγράμματος: Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022


Ένα καινοτόμο πρόγραμμα e-learning (ασύγχρονης εκπαίδευσης) με την συνδυασμένη αξιοπιστία και εγκυρότητα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού για τις πιο πρόσφατες παγκόσμιες εξελίξεις

Με πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς 


Από τα τέλη του 20ου αιώνα, η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με συνεχείς χρηματοπιστωτικές και άλλες κρίσεις, οι οποίες επηρεάζουν τόσο τα χαρτοφυλάκια των επενδυτών όσο και την προσωπική τους ευημερία.

Οι αλλεπάλληλες χρηματοπιστωτικές κρίσεις, η κλιματική αλλαγή, η υπερχρέωση, οι επιδημιολογικές κρίσεις και οι πρόσφατες πολεμικές συγκρούσεις, έχουν προκαλέσει την χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Επιπλέον, ένα νέο φαινόμενο αναμένεται να επηρεάσει τους πολίτες· ο στασιμοπληθωρισμός!

Φαίνεται λοιπόν ότι οι χρηματοπιστωτικές και άλλες κρίσεις θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής.

Πως πρέπει λοιπόν να κινηθούμε στην νέα αυτή πραγματικότητα και πως πρέπει να διαρθρώσουμε τα χαρτοφυλάκια μας σε καταστάσεις παρόμοιες με την σημερινή;

Αυτός είναι και ο σκοπός του τέταρτου κύκλου e-learning που ανακοινώνει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, αναφορικά με την Προσωπική Χρηματοοικονομική σε καταστάσεις χρηματοπιστωτικών και άλλων κρίσεων.

Εκτός από την ανάλυση της τρέχουσας εγχώριας και διεθνούς οικονομικής κατάστασης, με τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 και του πολέμου στην Ουκρανία σε παγκόσμια κλίμακα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την νέα πραγματικότητα στον χώρο των επιχειρήσεων, τους παράγοντες ESG (Environmental, Social, Governance), τις νέες κατηγορίες επενδύσεων όπως τα Funds of Funds και τα επενδυτικά προϊόντα ETFs, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα κρυπτονομίσματα και πιο συγκεκριμένα στις νέες τάσεις στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων όπως είναι το Metaverse, τα NFTs, το DeFi και οι δείκτες κρυπτονομισμάτων (Cryptocurrency Indices).

Η σωστή διαχείριση των χρημάτων μας είναι πλέον απαραίτητη δεξιότητα για τον 21ο αιώνα.

Ο βασικός σκοπός του Personal Finance είμαστε εμείς! Επενδύουμε λοιπόν στον εαυτό μας, στην εκπαίδευση μας και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα ενισχύσουν την προσωπική μας ενδυνάμωση.

Η βελτίωση της χρηματοοικονομικής μας υγείας και η επίτευξη της χρηματοοικονομικής μας ανεξαρτησίας, θα οδηγήσουν στην μείωση του χρηματοοικονομικού μας άγχους και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικόλαος Φίλιππας, ενώ Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος είναι ο Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής του Executive MBA, Καθηγητής Δημήτριος Γεωργακέλλος.

Ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι η 14η Νοεμβρίου 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2023.

Το πρόγραμμα e-learning αποτελείται από δέκα (10) αυτοτελείς εβδομαδιαίες διδακτικές ενότητες, εκ των οποίων θα πραγματοποιηθούν δύο (2) διαδικτυακές διαλέξεις από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Προγράμματος, Καθηγητή Νικόλαο Φίλιππα.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, μετά από εξετάσεις, θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης στο Personal Finance από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΚΕΔΙΒΙΜ).

Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής αλλά και την εγγραφή σας στο πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ηλεκτρονικό ιστότοπο personalfinance.unipi.gr, να αποστείλετε e-mail στο personalfinance@unipi.gr ή να καλέσετε στον τηλεφωνικό αριθμό 694 20 84 261.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]