Μνημείο Μαχητή -Καλπάκι :"Τα συγκινητικά λόγια γιου προς τον πατέρα του :Πατέρα όπως με κρατούσες εσύ στα χέρια σου όταν ήμουν μικρός σε κρατάω εγώ τώρα "


 Ο ιστορικός τόπος του Καλπακίου  πριν τον πόλεμο του 1940 ήταν σχεδόν ακατοίκητος. Υπήρχαν λίγες καλύβες και ένα-δυο καφενεία για τους περαστικούς στρατιώτες που είχαν έξοδο από το στρατόπεδο που βρίσκεται λίγο πριν το χωριό. Σε αυτό στέλνονταν οι στρατιώτες προς αναμόρφωση.

Η περιοχή είναι γνωστή  για την ιστορία της  κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (Μάχη του Καλπακίου) κατά την εισβολή των Ιταλών.

Στην πλαγιά του λόφου προφήτης Ηλίας, το καλοδιατηρημένο ΟΧΙ θυμίζει την εποχή και το έπος του '40. 


Το στρατιωτικό οστεοφυλάκιο πεσόντων στο Μνημείο του Μαχητή 

Σε αυτόν τον ιστορικό τόπο  πάνω από τον οικισμό και στον λόφο Σειλητούρια δεσπόζει το γιγάντιο μπρούτζινο άγαλμα του πολεμιστή στρατιώτη του '40, στον Τύμβο του Μαχητή, όπου φυλάγεται στρατιωτικό οστεοφυλάκιο πεσόντων

Σύμφωνα με πληροφορίες του epirus-tv-news.gr πριν από   2 μήνες στην περιοχή μετέβη πολίτης από τα Τρίκαλα προκειμένου να παραλάβει   από το εν λόγω οστεοφυλάκιο τα οστά του πατέρα του   .

Τα λόγια του όταν παρέλαβε τα οστά του πατέρα του άκρως συγκινητικά ...Ο άνδρας εμφανώς συγκινημένος ψέλλισε :"Πατέρα όπως με κρατούσες εσύ στα χέρια στου όταν ήμουν μικρός σε κρατάω  εγώ τώρα "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]