Ιωάννινα:Το Δημοτικό Συμβούλιο τίμησε τη μνήμη του Φίλιππου ΤσουμάνηΣε μία συγκινησιακά φορτισμένη συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων τίμησε την μνήμη του Φίλιππου Τσουμάνη. Ο Φίλιππος Τσουμάνης υπηρέτησε για δέκα και πλέον χρόνια τον Δήμο Ιωαννιτών ενώ έβαλε την σφραγίδα του στην οργάνωση του ΟΚΠΑΠΑ και την προσφορά κοινωνικού έργου.

«Με τον Φίλιππα είχαμε μία κοινή αφετηρία και βρεθήκαμε με ανιδιοτέλεια στον ίδιο πολιτικό χώρο. Ήταν ένα υπόδειγμα εντιμότητας, ανιδιοτέλειας και προσήλωσης στο καθήκον» ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου ανοίγοντας την τιμητική εκδήλωση.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, φίλοι του Φίλιππα Τσουμάνη, συνεργάτες και πολιτικοί του συνοδοιπόροι.


Παρούσα η σύζυγος του Φίλιππου Τσουμάνη, Νικολέτα και η κόρη τους Σοφία καθώς και ο Καθηγητής Ουρολογίας Νίκος Σοφικίτης με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ αναφέρθηκε στην επαγγελματική και πολιτική διαδρομή του Φίλιππα Τσουμάνη εξάροντας το ήθος και την προσφορά του.

«Με τον θάνατό του δεν έμεινα απλά φτωχότερος. Έμεινα άναυδος και ένα χρόνο μετά δεν μπορώ ακόμη να δεχθώ ότι λείπει. Ο Φίλιππας Τσουμάνης έθεσε τη ζωή του στην υπηρεσία των πολλών… Ο Δήμος μας σήμερα θυμάται και θυμίζει ότι το σημερινό παρόν διαμορφώθηκε με την προσφορά κάποιων ανθρώπων που ασχολήθηκαν με τα κοινά αλλά και για τα κοινά. Ο Φίλιππας ήταν ένας από τους πρωτοπόρους.

Την διαδρομή του και την προσφορά στα κοινά θέλει να αναδείξει ο Δήμος. Να φέρουμε στο προσκήνιο ανθρώπους που αποτέλεσαν πρότυπα για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στην κρίση…. 

Η μνήμη όσων αντιπροσώπευε ο Φίλιππας αλλά και η έμπρακτη διάσωσή τους είναι το δικό μας χρέος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Το ήθος και την προσφορά του Φίλιππα Τσουμάνη εξήρε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική διαδρομή , στην αυτοδιοικητική του θητεία και στην προσφορά του στο Δήμο Ιωαννιτών. «Τίμησε, σεβάστηκε και υπηρέτησε με καθαρές θέσεις και υπευθυνότητα το θεσμό του Δημοτικού μας Συμβουλίου, από τη θέση του εκλεγμένου Δημοτικού   Συμβούλου» ανέφερε ο κ. Μπέγκας και πρότεινε να δοθεί το όνομά του σε έναν δημόσιο χώρο των Ιωαννίνων.

Εκ μέρους της παράταξης «Ιωάννινα 2023» μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κοσμάς ο οποίος αναφέρθηκε στις προσωπικές σχέσεις που είχαν αλλά και στην μεγάλη προσφορά του Φίλιππα Τσουμάνη στον ΟΚΠΑΠΑ. «Ήταν πρόεδρος σε μία εποχή πολύ δύσκολη όπου ο ΟΚΠΑΠΑ στήριξε οικογένειες. Δημιούργησε καινούριες δομές που βοήθησαν τους συμπολίτες μας και το οικοδόμημα που άφησε είναι πολύ ισχυρό» σημείωσε ο κ. Κοσμάς.


Ο Λάζαρος Νάτσης εκ μέρους της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» τόνισε ότι ο Φίλιππας Τσουμάνης έχει καταγραφεί ως αυτοδιοικητικός. «Μαχητικός, χωρίς να κάνει έκπτωση στις αξίες του. Θα τον θυμόμαστε ως έναν άνθρωπο που αντιμετώπισε τα πάντα με αξιοπρέπεια. Κρατώ τις στιγμές με το πλατύ του χαμόγελο.. Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του και στο Δημοτικό Συμβούλιο», ανέφερε.

Εκ μέρους της Αριστερής Παρέμβασης ο Χρήστος Πατσούρας έκανε μνεία στην προσφορά του στον ΟΚΠΑΠΑ τονίζοντας την ανάγκη συνέχισης της προσφοράς αυτής και ενίσχυσης των δομών.

Εκ μέρους της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πάνου, ο οποίος διαδέχθηκε τον Φίλιππα Τσουμάνη στη θέση του Προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ.

«Είχε πάντα την διάθεση να ακούσει και να συζητήσει. Το έργο που άφησε στον ΟΚΠΑΠΑ είναι τεράστιο. Δημιουργήθηκαν νέες δομές που μέχρι σήμερα συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Και μετά το 2019 ήταν εκεί συμβάλλοντας στη λειτουργία του Οργανισμού. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την προσφορά και το έργο του. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο φέρει πλέον το όνομά του» τόνισε ο κ. Πάνου συμπληρώνοντας ότι σκοπός της παρούσας διοίκησης είναι η κληρονομιά του Φίλιππου να γίνει ακόμη καλύτερη για τους συμπολίτες.

Ο Καθηγητής Ουρολογίας Νίκος Σοφικίτης αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά του γιατρού Φίλιππα Τσουμάνη και τις στιγμές που έζησαν στην Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η Νικολέτα Τσουμάνη, ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Φίλιππου. Αφηγήθηκε στιγμές από την κοινή τους διαδρομή τονίζοντας ότι υπήρξε πάντα σεμνός και δίκαιος, πληθωρικός και ανιδιοτελής, ασυμβίβαστος και πληθωρικός.

«Πίσω από κάθε έργο του υπήρχε πολύς κόπος. Χαιρόταν με τα μικρά και τα καθημερινά…» ανέφερε και συμπλήρωσε πως εισέπραξε και απογοήτευση μέσα στον χώρο που υπηρέτησε, την παράταξή του… «Πικράθηκε γιατί κατηγορήθηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές» είπε η κ. Τσουμάνη για να καταλήξει ότι η οικογένειά του δεν θα συνηθίσει ποτέ την απουσία του.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ έδωσε στη Νικολέτα Τσουμάνη αναμνηστικό μετάλλιο της πόλης. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]