ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ένας μέντορας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

 



Το πρόγραμμα «RoAD to Adulthood – Mentorship Helping Migrant and Refugee Unaccompanied Minors Navigate Adulthood» είναι ένα διετές Ευρωπαϊκό Έργο που στοχεύει στην ενίσχυση της υποστήριξης των ασυνόδευτων παιδιών και νέων (πρώην ασυνόδευτων παιδιών) κατά τη μετάβασή τους προς την ενηλικίωση και την κοινωνική συμπερίληψη. Το πρόγραμμα βασίζεται στη μεθοδολογία του “mentoring” μέσω της δημιουργίας ισότιμων σχέσεων καθοδήγησης μεταξύ των πολιτών που θα δεχτούν να αναλάβουν εθελοντικά τον ρόλο του μέντορα δίπλα σε ένα παιδί ή νέο άτομο που επιθυμεί να λάβει υποστήριξη.  


Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην Θεσσαλονίκη, ενώ από 1 Οκτωβρίου 2022 οι δράσεις του προγράμματος υλοποιούνται και στα Γιάννενα. 


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους υπεύθυνους του προγράμματος:


Για το πρόγραμμα "RoAD to Adulthood" στη Θεσσαλονίκη,  Γκόντα Νίκη κοινωνική λειτουργός – συντονίστρια έργου, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 534652. Email: road.arsis@gmail.com. Στα Γιάννενα, Λάγκα Όλγα, δικηγόρος - υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος στα Γιάννενα, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2651400823, email: arsishelpdesk@gmail.com 


 


Το Πρόγραμμα RoAD to Adulthood έρχεται ως συνέχεια της καλής πρακτικής που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Re-Generations που υλοποιήθηκε από την ΑΡΣΙΣ και τους Εταίρους την περίοδος Δεκέμβριο 2018 έως Μάιο 2022. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος στην Ελλάδα από την ΑΡΣΙΣ και στην Ιταλία από την Defence for Children Italy, έχοντας την υποστήριξη της οργάνωσης Punt De Referencia από την Ισπανία, πραγματοποιήθηκαν 16 κύκλοι εκπαίδευσης μεντόρων όπου εκπαιδεύτηκαν 166 πολίτες, υποστηρίχτηκαν ψυχοκοινωνικά 134 νεαροί ενήλικες πρόσφυγες και συν-κατασκευάστηκαν 76 μεντορικές σχέσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]