Ιωάννινα:Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από το Καλλιτεχνικό Σωματείο ΕΞΑΥΔΑ


 Συνεχίζουμε τις κινηματογραφικές μας προβολές με την ταινία " Η άλλλη όψη της ελπίδας" του Ακι Καουρισμάκι, Η ταινία θα προβληθει την Κυριακή 30/10 & την Δευτέρα 31/10  στις 8:15 μ.μ.


Η άλλη όψη της ελπίδας (The other side of hope)


O Σύριος Χάλεντ ψάχνει απελπισμένα να ξαναβρεί την πολυαγαπημένη του αδελφή, που διέφυγαν από το Χαλέπι μαζί και την  έχασε στον μακρύ δρόμο προς τη Γερμανία  

Στη φινλανδική πρωτεύουσα θα γνωρίσει τις τυπικότητες του νόμου, την απόρριψη, τη βία και τον ρατσισμό από νεοναζί, αλλά και την καλοσύνη και τη βοήθεια από ανθρώπους όπως ο Βίκστρομ.

Την ίδια στιγμή, ο Φινλανδός Βίκστρομ παρατά τη δουλειά του ως πλασιέ και την αλκοολική του γυναίκα κι αγοράζει ένα σχεδόν ρημαγμένο εστιατόριο με τα λεφτά που κέρδισε απρόσμενα σε ένα παιχνίδι poker. Κρατώντας το ήδη υπάρχον τριμελές και βαριεστημένο προσωπικό του εστιατορίου και έναν σκύλο, ο Βίκστρομ μέσα στην απόλυτη άγνοιά του να διευθύνει μια τέτοια επιχείρηση, θα προσπαθήσει να φέρει περισσότερη πελατεία με απίστευτους τρόπους, και τότε είναι που οι δρόμοι των δυο ανδρών θα συναντηθούν με τον ντόπιο ήρωα να προσπαθεί να βοηθήσει τον Χάλεντ με όποιον τρόπο μπορεί.

Ο Καουρισμάκι ασχολείται έντονα τα τελευταία χρόνια με το προσφυγικό θέμα .Το Ελσίνκι που περιγράφει στην ταινία του μπορεί να είναι το φιλόξενο, τυπικό, πολιτισμένο μέρος με τους πολίτες που κοιτούν τη δουλειά τους, αλλά βοηθούν και τον συνάνθρωπο απ’ όπου κι αν προέρχεται. Βέβαια, μπορεί την ίδια στιγμή να είναι ο γραφειοκρατικός, σχεδόν αυτοματοποιημένος και συχνά απάνθρωπος κρατικός μηχανισμός ή ο πολίτης που πολύ απλά δεν θέλει να ξέρει για τη δυστυχία των ξένων συνανθρώπων του ή κι εκείνος ο πολίτης που τρομοκρατεί, απειλεί, ασκεί φυσική και συναισθηματική βία, μέχρι που μπορεί και να σκοτώσει ακόμα όσους θεωρεί πως δεν πρέπει να βρίσκονται στη χώρα του. Ο Χάλεντ συναντά όλα τα παραπάνω στο ταξίδι (όπου παίρνει μαζί και τον θεατή) που του αποκαλύπτει ένα πολύ πιο δυσάρεστο πρόσωπο μιας κατά τα άλλα «πολιτισμένης» και, σύμφωνα με στατιστικές, «ευτυχισμένης» κοινωνίας, χαρακτηριστικά που μάλλον ισχύουν κι απολαμβάνονται από συγκεκριμένες μόνο κοινωνικές ομάδες. Ακόμα και ο Βίκστρομ, ο μεσόκοπος, καλοντυμένος, αξιοπρεπής λευκός γηγενής άνδρας, φαίνεται να μην έχει συνειδητοποιήσει τον «παράδεισο» στον οποίο υποτίθεται πως ζει, και η συνάντηση και μετέπειτα φιλία με τον Χάλεντ θα του το επιβεβαιώσουν.


Πηγή: https://freecinema.gr/

Παραγωγή: Ακι Καουρισμάκι (Φινλανδία, Γερμανία, 2017)

Σκηνοθεσία: Ακι Καουρισμάκι

Σενάριο: Ακι Καουρισμάκι

Φωτογραφία: Τίμο Σάλμινεν

Μοντάζ: Σαμού Χεικίλα

Πρωταγωνιστούν: Σερβάν Χαγί, Σακάρι Κουοσμάνεν, Γιάνε Χιτιαΐνεν, Ιλκα Κοϊβούλα, Νούπου Κοΐβου, Σίμον Χουσεΐν Αλ-Μπαζούν

Διάρκεια: 98 λεπτά


Κυριακή 30/10 & Δευτέρα 31/10

Ωρα έναρξης 8:15 μ.μ.

οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ

Κουντουριώτη 31


EΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΚΥΡ 06/11-ΔΕΥΤ 07/11 Μακριά(Uzak) (2002) (Νουρί Μπιλγκέ Τσειλάν)

ΚΥΡ 13/11-ΔΕΥΤ 14/11 Λεβιάθαν(Leviathan) (2014) (Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ)

ΚΥΡ 20/11-ΔΕΥΤ 21/11 45 χρόνια(45 years) (2015) (Άντριου Χέι)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]