Θωμάς Μπέγκας:Οι δραματικές εξελίξεις στο Πνευματικό Κέντρο φέρουν την υπογραφή του Μ. Ελισάφ

Οι δραματικές εξελίξεις που έχουν σχέση με την υποβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου δεν έχουν τέλος. Η σημερινή επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών και γονέων της σχολής χορού με σαφείς αναφορές στην έλλειψη καθαριότητας, θέρμανσης και ασφάλειας ήταν η αιτία να ξεχειλίσει το ποτήρι της  αγανάκτησης.

Ο δήμαρχος, που στο παρελθόν υπήρξε και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, ανέλαβε εργολαβικά της διάλυση του μεγαλύτερου φορέα πολιτισμού του δήμου.

Η πρωτοφανής στα χρονικά αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης, εργαζομένων, γονέων και μαθητών αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Η παράταξή μας θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Το Πνευματικό Κέντρο διαθέτει πέντε μουσικά σχήματα. Τη συμφωνική ορχήστρα, τη φιλαρμονική, την μπαντίνα, τη χορωδία και την παιδική χορωδία Do Re Mi. Την ίδια ώρα αμείβει έξι μαέστρους. Γιατί; Δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει άρτια με λιγότερους, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση πόρων;

2. Απ’ αυτή την εξοικονόμηση δεν θα μπορούσε να προσλάβει καθηγητές στο ωδείο με βάση την αρχική προκήρυξη, αντί να μειώνει τις θέσεις αυτών; Άλλωστε η ανταμοιβή των καθηγητών είναι ανταποδοτική, γιατί σημαντικό μέρος της καλύπτεται από τα δίδακτρα των μαθητών. 

3. Το «παράρτημα» της Ανατολής υπό ποιους όρους λειτουργεί και πόσο κοστίζει; Αληθεύει ότι οι μαθητές του πληρώνουν λιγότερα δίδακτρα δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε σχέση με την κεντρική δομή; Αληθεύει ότι η διοίκηση διαβεβαιώνει τους γονείς ότι οι μαθητές του θα λάβουν πιστοποιημένο πτυχίο;

4. Στην προσπάθεια προσέλκυσης μαθητών στο ωδείο ώστε να αυξηθεί ο αριθμός τους και να αντιμετωπιστεί ο ανταγωνισμός από τα ιδιωτικά ωδεία, τι έχει κάνει η διοίκηση σε σχέση με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων προβολής και διαφήμισης;

5. Ισχύουν τα όσα καταγγέλλουν γονείς και μαθητές για τις συνθήκες στη σχολή χορού;

6. Γιατί μειώθηκαν οι πρόβες των μουσικών συνόλων και κυρίως της συμφωνικής ορχήστρας; Υπάρχουν έγγραφες εισηγήσεις των καθύλην ειδικών (μαέστρων) ότι με τις μειωμένες πρόβες θα επιτευχθούν τα επιθυμητά ποιοτικά αποτελέσματα; Θα πραγματοποιηθεί φέτος η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας, γεγονός που αναβάθμισε άρδην την ποιότητα των εκδηλώσεων για την υποδοχή του νέου χρόνου;

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι η παράταξή μας, επειδή ασπάζεται την αρχή της συνέχειας φρόντισε να συνεχίσει και να αναβαθμίσει αυτό που παρέλαβε από τη διοίκηση Ελισάφ σε σχέση με τη συμφωνική ορχήστρα, η οποία έχει καταστεί το πνευματικό στολίδι του τόπου.

Ο πρώην πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου ενεργοποίησε ξανά τη συμφωνική ορχήστρα ενώ στη δική μας θητεία η παρουσία της έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο.

Στεκόμαστε αλληλεγγύη στα δίκαια αιτήματα των καλλιτεχνών του Πνευματικού Κέντρου, γιατί πιστεύουμε ότι πάνω από όλα είναι ένας αγώνας για τον πολιτισμό και την παιδεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]