Ιωάννινα-Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Έναρξη Λειτουργίας Τηλεφωνικής Γραμμής Υποστήριξης Ηλικιωμένων


 Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών, στην Ευρώπη έως και το 50% των ατόμων άνω των 60 ετών βρίσκονται σε κίνδυνο κοινωνικής απομόνωσης, το 1/3 των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας θα βιώσει κάποιο βαθμό μοναξιάς αργότερα στην ζωή του, στην  Ελλάδα το 21,5% του πληθυσμού (2.363.273 άτομα), είναι άνω των 65 ετών και εκτιμάται ότι περίπου 550.000 άτομα Τρίτης Ηλικίας ζουν μόνα τους (EUROSTAT 2017).

Λαμβάνοντας υπόψη  ότι η μοναχικότητα και ο κοινωνικός αποκλεισμός, στην Τρίτη Ηλικία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, των οποίων οι επιπτώσεις είναι σοβαρές και επηρεάζουν την σωματική και ψυχική τους υγεία, ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών, αποφάσισε να ξεκινήσει την λειτουργία μιας τηλεφωνικής γραμμής, η οποία θα είναι υποστηρικτική για την ευάλωτη κοινωνική ομάδα των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας.

Η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης έχει ως στόχο να καταπολεμήσει την μοναξιά μέσα από ανθρώπινη επαφή αλλά και να καταγράφει ανάγκες και προβλήματα μοναχικών ατόμων ή ζευγαριών Τρίτης Ηλικίας, χωρίς υποστηρικτικό  περιβάλλον.

Η τηλεφωνική γραμμή απευθύνεται σε ηλικιωμένους μοναχικούς ανθρώπους άνω των 65 και θα παρέχεται, από κατάλληλα εκπαιδευμένους υπαλλήλους του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική, διασύνδεση με κοινωνικές υπηρεσίες και φορείς υγείας καθώς και πληροφορίες για τις υπηρεσίες του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» που υποστηρίζουν την Τρίτη Ηλικία.

Η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης είναι 26510-27120 θα λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες από 10:00 π.μ. έως και 13:00 μ.μ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]