Δήμος Δωδώνης:Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στο επαρχιακό οδικό δίκτυο -Έλεγχο για τη στατικότητα των γεφυρών ζητά ο Δήμαρχος

 


Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Δωδώνης, από ζημιές που καθιστούν πολλούς επαρχιακούς δρόμους σχεδόν απροσπέλαστους σήμερα, ζητά από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, με έγγραφό του που κοινοποιείται και στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλ. Καχριμάνη. Με το ίδιο έγγραφο, ο κ. Ντακαλέτσης ζητά επίσης, τον έλεγχο των γεφυρών του Δήμου Δωδώνης, αφού εκτεταμένες εργασίες αμμοληψίας των τελευταίων ετών, είναι πιθανό να έχουν επηρεάσει δραστικά τη στατικότητα συγκεκριμένων γεφυρών.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα μεγάλο μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου Δωδώνης, εκτεταμένες ζημιές στη διάρκεια των τελευταίων ετών έχουν, έχουν δημιουργήσει παγίδες που εγκυμονούν κινδύνους για τη διέλευση των οχημάτων και την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Ντακαλέτσης. Η εικόνα αυτή χαρακτηρίζει ένα μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου Δωδώνης, όπως τμήματα στην 9η, την 12η και τη 17η επαρχιακές οδούς, ιδίως δε στη 19η επαρχιακή οδό οι προκληθείσες ως σήμερα ζημιές είναι ευρείες και ο δρόμος έχει καταστεί δύσκολα προσβάσιμος για τους κατοίκους της περιοχής. «Η εικόνα αυτή είναι εντελώς ασύμβατη με πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, τα οποία μιλούν για αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου που είχαν ως αντικείμενο την προμήθεια υλικών και αποκαταστάσεις στο συγκεκριμένο δρόμο, τις οποίες ως τώρα δε βλέπουμε, τουλάχιστον μέσα στα όρια του Δήμου μας» αναφέρει το έγγραφο, την ώρα που ο Δήμος Δωδώνης έχει ήδη προβεί σε μικροαποκαταστάσεις σημείων του επαρχιακού οδικού του δικτύου, με ίδιους πόρους και μέσα αλλά και με τη χρήση ψυχρής ασφάλτου που του παρείχε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.


Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, και με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια, στο έργο του καθαρισμού, διευθέτησης κοίτης και αποκατάστασης πρανών σε ποτάμια και ρέματα της Ηπείρου, μεταξύ των οποίων και της περιοχής του Δήμου Δωδώνης (Τύρια, Αρτοπούλα, Ασπροχώρι, Ζωτικό), ο Δήμαρχος Δωδώνης εφιστά την προσοχή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, για το γεγονός ότι γίνονται αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα εκτεταμένες αμμοληψίες, με προφανή τον κίνδυνο κατάρρευσης γεφυρών, όπως ήδη συνέβη κατά το πρόσφατο παρελθόν, στην Αρτοπούλα.

Για το γεγονός αυτό ειδικά, ο Δήμος Δωδώνης έχει ενημερώσει με το από 27/12/2021, υπ’ αριθμ. πρωτ. 8776 έγγραφό του τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, αναφέροντας συγκεκριμένα πως στις Κοινότητες Αρτοπούλας, Καταμάχης, Ασπροχωρίου και Σενίκου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δωδώνης είχε διαπιστώσει απογύμνωση και υποσκαφή των βάθρων των γεφυρών και ζητούσε την αποκατάστασή τους για να αποφευχθεί η κατάρρευση. Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος Δωδώνης καλεί εκ νέου με το έγγραφό του, την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου να προβεί στον έλεγχο των γεφυρών, προκειμένου να αποτραπεί η εκθεμελίωση των βάθρων και η καταστροφή των υποδομών αυτών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]