ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ιωάννινα:Επιτυχημένη η Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού
Η καλύτερη ενημέρωση και η εγρήγορση για τον Καρκίνο του Μαστού, μπορεί να σώσει ζωές. Ακούγεται κοινότοπο, αλλά είναι αληθινό. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να πειστούν οι γυναίκες να εξετάζονται τακτικά και να παραμερίσουν τους φόβους και τις προκαταλήψεις τους.

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο, ήταν ο στόχος της Ημερίδας που διοργάνωσε η εταιρεία Myrtaly Congress το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης.

Γυναίκες, αλλά και άνδρες κάθε ηλικίας που γέμισαν την αίθουσα "Δωδώνη" του ξενοδοχείου "Du Lac" είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες.
Την Ημερίδα χαιρέτισαν η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα Νίκη Αγνάντη και η Πρόεδρος του Συλλόγου Είμαστε Μαζί, Ιωάννινα κα Εύα Γκίκα.

Τον κύκλο της ενημέρωσης, άνοιξε η Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθύντρια Παθολογοανατομικού/Κυτταρολογικού Εργαστηρίου Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων κα Άννα Μπατιστάτου. 

Για όλα όσα θα ήθελε να γνωρίζει για τον καρκίνο του μαστού, ενημέρωσε το κοινό ο Καθηγητής Χειρουργικής - Υπεύθυνος Μονάδας Παθήσεων Μαστού Χειρουργικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων κ. Χαράλαμπος Χαρίσης.

Τις νεότερες θεραπείες στον καρκίνο του μαστού, παρουσίασε ο Παθολόγος - Ογκολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Ογκολογική Κλινική, Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων κ. Ελευθέριος Καμπλέτσας.

"Ψυχοκοινωνικές επιδράσεις του καρκίνου μαστού σε γυναίκες και τις οικογένειές τους" ήταν ο τίτλος της ομιλίας της Ψυχολόγου Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων κας Ανδρομάχης Κόλλια.

Στην τελευταία, αλλά πολύ σημαντική «πινελιά» της πλαστικής αποκατάστασης μαστού, επικεντρώθηκε ο MD, PhD, Πλαστικός Χειρουργός & Επιστημονικός Συνεργάτης της Κλινικής Λευκός Σταυρός Αθηνών (The Athens Clinic), κ. Γεώργιος Ε. Παπανικολάου.

Την Ημερίδα συντόνισαν ο κ. Χαρίσης και το μέλος του Συλλόγου "Είμαστε Μαζί" κα Αριάδνη Γκάρτζιου – Τάττη.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Συλλόγου «Είμαστε Μαζί».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]