ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Β.Ήπειρος:Τιμή στο ΟΧΙ .....στους Βουλιαράτες


 Ο Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου, κ. Δημήτρης Τόλης, τίμησε χθες  με την παρουσία του τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στους  Βουλιαράτες  για την 82η Επέτειο από το Έπος του '40 , τιμώντας το Ιστορικό "ΟΧΙ" . Η  εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές.

Την ξεχωριστή μέρα και τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, κυρία Σοφία Φιλιππίδου, ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου, κ. Odise Kote, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας, κ. Βασίλειος Γιόγιακας, οι Έλληνες Βουλευτές του Αλβανικού Κοινοβουλίου, κ κ. Νίκος Κούρης και Βαγγέλης Ντούλες, ο Δήμαρχος Πωγωνίου, κ. Κωσταντίνος Καψάλης,ο επικεφαλής   της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου ,Σπύρος Ριζόπουλος , ο Δήμαρχος Φοινίκης, κ. Χρήστος Κιτσιος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, κ. Δημήτριος Σαχαριδης, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας ,κ  Βασίλης Καγιος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αργυροκάστρου , κα.  Lindita Rova,  εκπρόσωποι του Ελληνικού Στρατού, η Υποδιοικητής του Επιτελείου του Αλβανικού Στρατού, κα. Manushaqe Shehu, ο Δήμαρχος Αργυροκάστρου, εκπρόσωποι των Ελληνικών Κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης από το Δήμο Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Αττικής, πρώην βουλευτές και πολιτευτές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, εκπρόσωποι από την Ένωση Συγγενών και Οικογενειών των Ηρώων του '40, καθώς κι εκπρόσωποι της τέχνης και των γραμμάτων.


Η εκδήλωση άρχισε με τη Δοξολογία στο Ιερό Ναό " Αγίου Αθανασίου", ενώ στο Κοιμητήριο των Ηρώων ακούστηκαν οι ύμνοι Αλβανίας κι Ελλάδας.Χαιρετισμό  απήθυνε  ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την  κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]