ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα: Άνδρας Ρομά έκλεψε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα ....Συνελήφθη μετά από καταδίωξη από άνδρες της ΟΠΚΕ

 


Άνδρες της ΟΠΚΕ   μετά από  "κινηματογραφική "καταδίωξη στο Καλπάκι κατάφεραν να συλλάβουν  έναν άνδρα Ρομά ο οποίος νωρίτερα είχε αφαιρέσει χρήματα  αλλά και   προσωπικά αντικείμενα από χωριό της περιοχής .

Ο  συλληφθείς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία .


Τι είναι οι ομάδες ΟΠΚΕ

Οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) είναι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας με ειδική εκπαίδευση και εξοπλισμό. Ιδρύθηκαν τον Φεβρουάριο του 2001μετά από απόφαση του τότε αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Ιωάννη Γεωργακόπουλου.


Kύριος σκοπός των ΟΠΚΕ είναι η αποτελεσματική επέμβαση σε επικίνδυνες περιοχές με σκοπό την καταστολή εγκλημάτων. Από το 2011 συγκροτούν το τμήμα ειδικών επιχειρήσεων το οποίο είναι αρμόδιο για την εκτέλεση επικίνδυνων επιχειρήσεων καθώς και την οργάνωση των ομάδων. Επίσης οι ΟΠΚΕ συμμετέχουν και σε άλλες υπηρεσίες όπως η φύλαξη προσώπων υψηλού προφίλ, καθώς και την μεταφορά επικίνδυνων κρατούμενων. To προσωπικό της ΟΠΚΕ τυγχάνει ειδικής εκπαίδευσης, όπως τακτικές μάχης, σκοποβολή, αυτοάμυνα, είσοδος σε κτίρια και απεμπλοκή ομάδας. Οι ΟΠΚΕ διαθέτουν βαρύ οπλισμό, όπως πολεμικά τουφέκια, υποπολυβόλα, καραμπίνες και πιστόλια. Οι δυνάμεις διαθέτουν και αντιβαλλιστικά κράνη που έχουν χρησιμοποιηθεί σε επικίνδυνες αποστολές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]