Ιωάννινα:Διαμαρτυρία κατοίκων στην οδό Νεοφύτου Δούκα ....Τι ζητούν

 


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΔΟΥΚΑ. Ζητάμε άμεση αφαίρεση της πινακίδας απαγόρευσης στάσης (Ρ-40)και στάθμευσης 

και των μην πορτοκαλί κολώνων 

Τι αναφέρει η  σχετική επιστολή -διαμαρτυρία προς τον Δήμο Ιωαννιτών 

Περί τα τέλη Μαΐου 2022 τοποθετήθηκαν από τις υπηρεσίες σας, ξαφνικά και αναίτια, στην οδό Νεοφύτου Δούκα στα Ιωάννινα μια σειρά πορτοκαλί κολώνες και το ειδικό σήμα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης (Ρ-40). Αυτές οι ενέργειες έχουν δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στην καθημερινή ζωή της γειτονιάς μας, όπως έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενη αίτηση που καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο με υπογραφές από 70 περίοικους τον περασμένο Ιούλιο αλλά και σε μεμονωμένες αιτήσεις που κατατέθηκαν από περίοικους αλλά και στις συνεχείς προφορικές μας οχλήσεις. Επειδή αδιαφορήσατε παντελώς στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας επανερχόμαστε εκ νέου με αυτό το φωτογραφικό αρχείο προκειμένου να καταγγείλουμε αυτή την παράνομη και απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε βάρος μας, ειδικότερα: 

Α. Η οδός Νεοφύτου Δούκα έχει μόνο μια είσοδο από την οδό Σπύρου Λάμπρου. Μετά από 10 μέτρα διακλαδώνεται και χωρίζεται σε δύο διαφορετικές διακλαδώσεις προς Ναπολέοντος Ζέρβα. Στην αριστερή πλευρά- διακλάδωση της ιδίας οδού δεν έχουν τοποθετηθεί κολώνες παρόλο που είναι πιο στενή σε φάρδος από την δεξιά μεριά, όπως φαίνεται καθαρά από τις φωτογραφίες. Αναρωτιόμαστε τι συμφέροντα ικανοποιούνται από αυτή την άνιση μεταχείριση των περίοικων της ίδιας οδού. 

Β. Η παντελώς παράνομη και αναιτιολόγητη τοποθέτηση των κολωνακίων στην οδό Ν.Δούκα έχει ως αποτέλεσμα να μετατραπεί η οδός αυτή σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Ειδικότερα, κύριο αποτέλεσμα της απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης και της τοποθέτησης συνεχόμενων πορτοκαλί κολόνων είναι ότι τα αυτοκίνητα που περνάνε από το στενό μας τρέχουν πολύ με μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών. Μάλιστα, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν σταθμευμένα οχήματα, πλέον χωράνε και περνάνε μέχρι και μεγάλες νταλίκες. 

Γ. Η Τοποθέτηση των πορτοκαλί κολώνων έχει ως αποτέλεσμα να εισέρχεται στην οδό Ν. Δούκα παράνομα και ανάποδα μεγάλος αριθμός μηχανών χρησιμοποιώντας τα κολωνάκια ως βοηθητική λωρίδα για να βγουν στην οδού Σπύρου Λάμπρου προκαλώντας ακόμα ένα μεγάλο κίνδυνο για τους περίοικους. 



Δ. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει θέση για απλή στάση τα αυτοκίνητα παρκάρουν όπου υπάρχει έξοδος για πιλοτή και πάνω στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να αδυνατούν οι πεζοί να χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια. 



Ε. Η απαγόρευση στάσης των οχημάτων των μονίμων κατοίκων προκαλεί επιπλέον δυσκολίες σε όλους αυτούς που δεν έχουν ιδιωτικό χώρο και δεν μπορούν σταθμεύσουν για λίγο χωρίς να σταματήσουν την κυκλοφορία (π.χ. διανομή πετρελαίου ή ξύλων, μετακίνηση επίπλων ή οικιακών συσκευών, κτλ). 

Στη συνέχεια παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει όλα τα ανωτέρω: 

Α. Η οδός Νεοφύτου Δούκα από την αριστερή πλευρά που δεν τοποθετήθηκαν κολωνάκια. Όπως φαίνεται, η αριστερή πλευρά την Ν.Δούκα είναι πολύ στενότερη από τη δεξιά παρόλ' αυτά δεν τοποθετήθηκαν κολωνακια. 

Η Πινακίδα Ρ-40 έχει τοποθετηθεί στην είσοδο της δεξιάς πλευράς της Ν.Δούκα, παρόλο που ο δρόμος έχει αρκετό φάρδος. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δεν δημιουργείται πρόβλημα από τα σταθμευμένα οχήματα αφού στο δρόμο χωράνε ακόμη και διερχόμενα φορτηγά. 
Μάλιστα, όπως είναι φανερό, ένα σωστά σταθμευμένο όχημα, κάτω από το πεζοδρόμιο δεν εμποδίζει σε καμία περίπτωση την κυκλοφορία. Περνάνε άνετα αυτοκίνητα, φορτηγά μικρά και μεγάλα. 
Β. Πριν την τοποθέτηση κολώνων δεν περνούσαν από την οδό Ν. Δούκα μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα. Τώρα όμως αυτό κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα να υφίστανται φθορές οι κατοικίες μας από τις συνεχείς δονήσεις που προκαλούν τα βαριά αυτά οχήματα 
Γ. Με αυτά τα κολωνάκια δημιουργήθηκε ο πιο παράνομος δρόμος της πόλης που επιτρέπει την ανάποδη κυκλοφορία αφού εισέρχονται συνεχώς και αντίθετα μοτοποδήλατα και λοιπά οχήματα, ειδικότερα: 
Στη συνέχεια φαίνεται ένα μηχανάκι που εισήλθε ανάποδα προς την οδό Σπύρου Λάμπρου και κάνει χρήση των κολώνων ως ειδική λωρίδα για πέρασμα προς Σπύρου Λαμπρού. 
Τα μοτοποδήλατα συνεχώς εισέρχονται ανάποδα 
ILOT 
Δ. Παρκινγκ στο πεζοδρόμιο 
Ε. Οι περίοικοι αναγκάζονται να διακόψουν την κυκλοφορία για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους 
Για όλα αυτά ζητάμε άμεση επιστροφή στην κανονικότητα, άμεση αφαίρεση της πινακίδας απαγόρευση Ρ-40 μαζί με τα πορτοκαλί κολωνάκια δεδομένου ότι η πινακίδα Ρ-40 δεν ταιριάζει με ένα στενό της γειτονιάς που συνέχεια και για διάφορους λόγους χρειάζεται να σταματήσουν τα αυτοκίνητα χωρίς να εμποδίσουν | την κυκλοφορία."

Οι κάτοικοι έχουν στείλει επιστολή στο δήμο από το Μάιο του 2022, στη συνέχεια ξαναέστειλαν πλήρες κείμενο υπογραφών,  και δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη ούτε καν στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι και η ΛΑΣΥ είχε  ψηφίσει εκ παραδρομής το συγκεκριμένο θέμα και ζήτησε συγνώμη από του κατοίκους. Ήδη έχουμε ζητήσει να τεθεί εκ νέου το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Δημοτική Αρχή ενώ δεσμεύτηκε ότι θα το φέρει, μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει αυτό και η κατάσταση στη γειτονιά είναι έκρυθμη.,
Η ΛΑΣΥ  θα επαναφέρει  το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ανακληθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]