Βράβευση του Μουσικού Σχολείου Άρτας στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οδικής Ασφάλειας

 


Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2021-22 του Μουσικού Σχολείου Άρτας, συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια με τίτλο "Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη", που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και διακρίθηκαν αποσπώντας το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ», δημιουργώντας ένα σποτ 45΄΄ με τίτλο: «Φοράμε πάντα κράνος». Μέσα από το συγκεκριμένο σποτ οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρακινούν τους συνομήλικούς τους να φορούν κράνος όταν χρησιμοποιούν παιχνίδια – οχήματα όπως skate, rollers, scooter και φυσικά ποδήλατο. Το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει το συγκεκριμένο σποτ είναι ότι η χρήση κράνους από τα παιδιά σε οποιοδήποτε όχημα - παιχνίδι θα έχει ως αποτέλεσμα να  υιοθετήσουν την συνήθεια αυτή και στην ενήλικη ζωή τους.

Η οδική ασφάλεια είναι κάτι που αφορά όλους και όλες. Μέσα από τη δημιουργία του συγκεκριμένου σποτ έχουμε ως σκοπό οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να μεταφέρουν το σημαντικό αυτό μήνυμα στο περιβάλλον της σχολικής μας κοινότητας, στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας που ζουν και δραστηριοποιούνται.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει και βραβεύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Την προηγούμενη χρονιά συμμετείχαμε στην κατηγορία «Ταινία» αποσπώντας το τρίτο βραβείο με το πρωτότυπο τραγούδι «Ο δικός μας ο δρόμος».

 Το Μουσικό Σχολείο Άρτας μέσα από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και γενικότερα μέσα από τη συνεργασία με φορείς και οργανισμούς όπως το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», επιδιώκει να αναδείξει το θέμα της οδικής ασφάλειας ως θέμα κοινής ευθύνης, να ενεργοποιήσει και ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους και να καλλιεργήσει κουλτούρα οδικής ασφάλειας στους αυριανούς πολίτες της χώρας μας. Επιπλέον σύμφωνα με το Ινστιτούτο, στόχος του διαγωνισμού είναι να κατανοηθεί πως οι έφηβοι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν, ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά σε τροχαία συμβάντα. Τέλος οι εναλλακτικοί τρόποι αστικής μετακίνησης που φαίνεται να αναπτύσσονται ταχύτατα, όπως η χρήση του ποδηλάτου, πρέπει απαραίτητα να υπόκεινται στους κανόνες που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. ώστε η βελτίωση της υγείας των πολιτών αλλά και της βιωσιμότητας των πόλεων να συνοδεύεται πάντα από την ασφάλεια. 

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την τιμή που μας κάνουν να ξεχωρίσουν και να βραβεύσουν τη συμμετοχή μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ελπίζουμε ότι το σποτ που έχουμε δημιουργήσει θα βοηθήσει στην βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στις καθημερινές μας μετακινήσεις και στην ελάττωση των τροχαίων ατυχημάτων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]